Football Talk

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0: Μετά τον ΠΑΟΚ, οι Γιαννιώτες... ξέραναν και τους «πράσινους»! (video)

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0: Μετά τον ΠΑΟΚ, οι Γιαννιώτες... ξέραναν και τους «πράσινους»! (video)
Δείχνοντας ένα πολύ καλό πρόσωπο ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού στη 2η αγωνιστική της Super League και έκανε έτσι το 2/2 στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού στην πρεμιέρα πήρε ένα σημαντικό «διπλό» μέσα στην Τούμπα.

Κέρβερος ο ΠΑΣ Γιάννινα! Οι Γιαννιώτες επικράτησαν 1-0 και του Παναθηναϊκού στους «Ζωσιμάδες» για τη 2η αγωνιστική της Super League, συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις στη νέα σεζόν. Το νικητήριο γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Μίχαελ Γκαρντάβσκι στο 5ο λεπτό, ζωγραφίζοντας έτσι τη δεύτερη σερί νίκη απέναντι σε μία εκ των big 4 – αφού είχε αποδράσει και με το τρίποντο από την Τούμπα στην πρεμιέρα.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπήκε ο ΠΑΣ Γιάννινα στην αναμέτρηση. Οι Γιαννιώτες στο 5ο λεπτό βρήκαν δίχτυα με εκπληκτικό τρόπο, με τον Περέα να κρατάει την μπάλα, στη συνέχεια να σερβίρει και με τον Γκαρντάβσκι με τρομερό τελείωμα να κάνει το 1-0!

Αυτό αποτέλεσε και το πρώτο τέρμα του Γερμανού τόσο με τη φανέλα της ομάδας, όσο και έπειτα από σχεδόν 3 χρόνια! Η τελευταία φορά που ο 30χρονος βρήκε δίχτυα χρονολογείται στις 16 Δεκεμβρίου του 2018 και την αναμέτρηση της Κορόνα Κιέλτσε κόντρα στην Σλασκ στο πρωτάθλημα Πολωνίας (1-1).

Ταυτόχρονα αυτή ήταν μόλις η δεύτερη τελική των γηπεδούχων στο ματς, αφού ο Πέερσμαν είχε προειδοποιήσει στο 2’ με πλασέ από κοντά. Στη συνέχεια ο ΠΑΣ παρουσιάστηκε να είναι πολύ οργανωμένος στην άμυνα, δεν πίεζε ψηλά και γενικότερα περίμενε καθ’ όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου πίσω από τη μεσαία γραμμή, κρατώντας με σχετική ευκολία το υπέρ του σκορ.

Από πλευράς Παναθηναϊκού, η καλύτερη στιγμή για τους «πράσινους» άργησε αλλά ήρθε στο 42’. Συγκεκριμένα ο Χουάνκαρ έβγαλε μια συρτή πάσα παράλληλη στο τέρμα και στο ύψος του πέναλτι για τον Αϊτόρ, όμως εκείνος αστόχησε από κοντά.

Το μόνο πλήγμα για τους Γιαννιώτες ήταν η απώλεια του Κόντε. Ο Ισπανός βρέθηκε να γίνεται αναγκαστική αλλαγή λίγο πριν την ανάπαυλα καθώς σε ατομική του προσπάθεια τραυμάτισε το γόνατό του. Τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο πήρε ο Μορέιρα.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός θέλησε να γίνει κι εκείνος με τη σειρά του απειλητικός, βρίσκοντας τη λύση από στατική φάση. Στο 54’ ο Λούντκβιστ ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, όμως έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Ο ΠΑΣ στη συνέχεια βρέθηκε πολύ κοντά στην ευκαιρία να φτάσει στο 2-0! Στο 61’ ο Αϊτόρ έκανε το τάκλιν για να κόψει τον Πέερσμαν και στην προσπάθεια του βρήκε τη μπάλα με το αριστερό χέρι την ώρα που έπεφτε στο χορτάρι. Αρχικά ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα όμως έπειτα από τον έλεγχο της φάσης από το VAR, το πέναλτι… ακυρώθηκε.

Ο MVP

Αν και δεν ήταν εκείνος που σκόραρε, ο Περέα αξίζει αδιαμφισβήτητα τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη. Ο Κολομβιανός αρχικά έβγαλε την ασίστ στον Γκαρντάβσκι και γενικότερα αποτέλεσε τον απόλυτο πρωταγωνιστή σχεδόν σε όλες τις επικίνδυνες φάσεις του ΠΑΣ.

Η φάση του αγώνα

Το μοναδικό γκολ που σημειώθηκε στην αναμέτρηση. Ο Γκαρντάβσκι είχε μια εκπληκτική… έμπνευση και με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή κατάφερε να δώσει το τρίποντο της νίκης στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Σνάιντερ, Καραχάλιος (70’ Σιόντης), Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι, Περέα, Κόντε (42’ Μορέιρα)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο (70’ Βιγιαφάνιες), Ρούμπεν Πέρεθ, Αϊτόρ (70’ Παλάσιος), Λούντκβιστ (56’ Ιωαννίδης), Βιτάλ (79’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος (79’ Μακέντα)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης