Football Talk

Άρσεναλ: Την τελευταία φορά που κέρδισε δύο φορές με 1-0, ο Αρσέν Βενγκέρ ήταν στον πάγκο και τερμάτισε τρίτη! (video)

Άρσεναλ: Την τελευταία φορά που κέρδισε δύο φορές με 1-0, ο Αρσέν Βενγκέρ ήταν στον πάγκο και τερμάτισε τρίτη! (video)

Το ότι δεν εντυπωσιάζει ως στιγμής στην Premier League είναι δεδομένο. Παρά ταύτα, η σημασία που έχουν οι έξι βαθμοί για αυτήν είναι μέγιστη. Η Άρσεναλ επικράτησε με το ελάχιστο δυνατό σκορ και απέναντι στην Μπέρνλι, και με τα δύο διαδοχικά 1-0 της, γυρίζει σε εποχές… 2014!

Τα πατήματά της στην Premier League φαίνεται πως βρίσκει δειλά-δειλά η Άρσεναλ, δίχως όμως να εντυπωσιάζει. Οι «κανονιέρηδες» προηγήθηκαν στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης απέναντι στην Μπέρνλι, σκόραραν για πρώτη φορά στην τρέχουσα χρονιά στο πρώτο μέρος, και διατήρησαν το προβάδισμα που τους έδωσε ο Μαρτίν Όντεγκααρντ με φάουλ, μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης στο Τερφ Μουρ.

Κάτι ανάλογο συνέβη και απέναντι στη Νόριτς στο Έμιρεϊτς, πριν από μια εβδομάδα. Ένα γκολ, τότε από τον αρχηγό της, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και… άμυνα, προκειμένου να διατηρηθεί η πολυπόθητη νίκη!

Με αυτό το μότο ο Μικέλ Αρτέτα παίρνει παράταση, και η Άρσεναλ έφτασε τους έξι βαθμούς, δίχως να έχει σκοράρει σε κάποιο παιχνίδι της για περισσότερες από μία φορές!

Είναι εντυπωσιακό… Μία ιστορικά, φύσει επιθετική ομάδα, μετατρέπεται σε κυνική και μετρά δύο διαδοχικές επικρατήσεις με 1-0, για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια!

Η τελευταία φορά άλλωστε που κάτι ανάλογο είχε λάβει χώρα, ήταν το Νοέμβριο του 2014! Τότε, με τον Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της, η Άρσεναλ είχε κερδίσει σε διάστημα μίας εβδομάδας, με το ίδιο σκορ, τις Γουέστ Μπρομ και Σαουθάμπτον, χάρη σε γκολ των Ντάνι Γουέλμπεκ και Αλέξις Σάντσες αντίστοιχα!

Εν τέλει, τερμάτισε στην τρίτη θέση, και είδε την άλλη ομάδα του Λονδίνου, την Τσέλσι να κατακτά το πρωτάθλημα! Επτά χρόνια και ενώ ο Αλσατός τεχνικός έχει αποχωρήσει, ο πρώην ποδοσφαιριστής του και νυν τεχνικός των Λονδρέζων, Μικέλ Αρτέτα, το επαναλαμβάνει!

Δύο σερί νίκες με το ελάχιστο δυνατό σκορ, και πλέον… Τότεναμ! Το μεγάλο λονδρέζικο ντέρμπι θα λάβει χώρα στο Έμιρεϊτς, και η Άρσεναλ φαίνεται πως θα το αντιμετωπίσει με τον ίδιο προσανατολισμό.

Για την ιστορία, η τελευταία φορά που οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν με 1-0 της Τότεναμ στην έδρα τους, ήταν το 2013! Ένα γκολ του Ολιβιέ Ζιρού είχε δώσει τη νίκη, και κανένας ποδοσφαιριστής από εκείνο το ρόστερ της Άρσεναλ, δεν αγωνίζεται την δεδομένη χρονική στιγμή στην Premier League!

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης