Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τα 7,20 ευρώ της UBS για τη MIG προκαλούν άνοδο και ... σύγχυση

tags :
Τα 7,20 ευρώ της UBS για τη MIG προκαλούν άνοδο και ... σύγχυση
Την παράσταση έκλεψε στη χθεσινή  συνεδρίαση η MIG με τη UBS να βγάζει μέσα σε διάστημα 4 ωρών δύο διαφορετικές εκθέσεις, όπου στην πρώτη περιέλαμβανε τη μετοχή της MIG ανάμεσα στη λίστα για “αγορά” (buy) και στη δεύτερη ανακοίνωνε ότι σταματά την κάλυψη της μετοχής!
Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η έκθεση με τίτλο "Pan-European Top 20 Small and Midcaps", όπου στη σελίδα 63 με τη λίστα των ευρωπαϊκών μετοχών Μεσαίας και Μικρής κεφαλαιοποίησης ο ελβετικός οίκος περιελάμβανε μεταξύ άλλων στις επιλογές της και την MIG με σύσταση Buy και τιμή στόχο τα 7,2 ευρώ. Η τιμή στόχος που δόθηκε ήταν και το “κλειδί” να δοθούν σωρεία οι εντολές αγοράς και να ανεβάσουν τη μετοχή στα 0,90 ευρώ με κέρδη 20%. Μάλιστα, τα τεμάχια που διακινήθηκαν έφτασαν τα 6,4 εκατ.
Λίγα λεπτά πριν το τέλος της συνεδρίασης όμως, νέα έκθεση, με σημερινή ημερομηνία, ανακοίνωνε ότι αίρεται η κάλυψη της μετοχής, με “άμεση ισχύ”. Η τιμή στόχος πριν την άρση της κάλυψης δε ήταν και πάλι στα 7,2 ευρώ και η σύσταση buy.
Η αγορά αποδίδει τη σύγχυση με τις εκθέσεις σε λάθος της ελβετικής επενδυτικής τράπεζας, κάτι όμως που δε διαφαίνεται σε καμία από τις δύο εκθέσεις. Ωστόσο, ερωτηματικά προκαλεί ο χρόνος που επελέγη για τη δημοσιοποίηση των δύο εκθέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης