Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Συνεχίζεται η ανοδική τάση της MIG - Διαδοχικά σπασίματα των αντιστάσεων μπορεί να φτάσουν τη μετοχή στο 1,10 ευρώ

tags :
Συνεχίζεται η ανοδική τάση της MIG - Διαδοχικά σπασίματα των αντιστάσεων μπορεί να φτάσουν τη μετοχή στο 1,10 ευρώ
Η τάση στα 30 λεπτά είναι καθαρά ανοδική όπως επιβεβαιώνεται και από τους ταλαντωτές τάσης μας. Η ορμή είναι και αυτή ανοδική αλλά δείχνει κουρασμένη με πολλές αρνητικές αποκλίσεις στους ταλαντωτές μας και υπεραγορασμένα επίπεδα.
Περίοδος
Περίοδος Τάση Κύμα Περιοχή Στήριξη Αντίσταση
30 Λεπτά

Ελαφρά Υπέρ
Αγορασμένη
0.92 0.88 0.96 1.00


Η τάση στα 30 λεπτά είναι καθαρά ανοδική όπως επιβεβαιώνεται και από τους ταλαντωτές τάσης μας. Η ορμή είναι και αυτή ανοδική αλλά δείχνει κουρασμένη με πολλές αρνητικές αποκλίσεις στους ταλαντωτές μας και υπεραγορασμένα επίπεδα. Αυτό όμως δεν αλλάζει το πιο πιθανό σενάριο που είναι η συνέχιση της ανοδικής τάσης. Όσο είμαστε πάνω από το 0.85 οποιαδήποτε διόρθωση θεωρείται ευκαιρία για αγορά.

Στην άνοδο πρώτη αντίσταση το 0.96 πριν το ψυχολογικό επίπεδο του ενός ευρώ. Το σπάσιμο του 0.92 θα έχει σαν στόχο το 0.88.

Περίοδος Τάση Κύμα Περιοχή Στήριξη Αντίσταση
Ημέρα

Υπέρ
Αγορασμένη
0.85 0.80 0.95 1.03


Με το σπάσιμο του 0.80 στα ημερήσια γραφήματα είμαστε σε καθαρά ανοδική τάση  καθώς υπάρχει μια ακολουθία ψηλότερων κορυφών και ψηλότερων πυθμένων που ξεκίνησε τον Ιανουάριο.  Η ορμή και αυτή είναι καθαρά ανοδική. Ανησυχία για τους ταύρους τα υπεραγορασμένα επίπεδα μας αλλά αυτό δεν αλλάζει το πιο πιθανό μας σενάριο που είναι η συνέχιση της ανόδου αλλά μας κάνει πιο προσεκτικούς. - προτιμάμε να αγοράζουμε διορθώσεις προς τα κάτω παρά σπασίματα ανοδικα.

Το σπάσιμο του 0.95 θα μας οδηγήσει στα 1.03 ευρώ πριν το πολύ ισχυρό 1.10. Οποιαδήποτε πτώση αναμένεται να σταματήσει στην περιοχή των 0.85 με 0.80 ευρώ, ενώ μονό κίνηση κάτω από το 0.70 θα χαλάσει το πάρτι.

Περίοδος Τάση Κύμα Περιοχή Στήριξη Αντίσταση
Εβδομάδα

Ελαφρά Υπέρ
Αγορασμένη
0.80 0.60 0.95 1.15


Με το σπάσιμο του 0.80 είχαμε ένα σχηματισμό failure swing και η τάση πλέον ανοδική παρόλο που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τους ταλαντωτές τάσης μας. Η ορμή είναι επίσης ανοδική αλλά έχουμε φτάσει σε ελαφρά Υπέρ αγορασμένα επίπεδα. Το πιο πιθανό σενάριο είναι η μετοχή να συνεχίσει να κινείται ανοδικά και κάθε διόρθωση θεωρείται ευκαιρία για αγορά.

Το σπάσιμο του 0.95 μας βάζει στόχο το ψυχολογικό επίπεδο του 1.00 ευρώ πριν το πολύ ισχυρό 1.15.Πρώτη ισχυρή στήριξη τα 0.80  πριν το 0.60.


Πηγή: www.phiacademy.com

 

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

Η τεχνική ανάλυση που δημοσιεύεται εδώ στηρίζετε σε συνδυασμό ταλαντωτών και χρονικών περιόδων. Όταν μιλάμε για εβδομαδιαία περίοδο αναφερόμαστε στην κύρια τάση της αγοράς που διαρκεί μερικούς μήνες. Η ημερήσια περίοδος μας δίνει μια εικόνα της ενδιάμεσης τάση για τις επόμενες εβδομάδες, ενώ τα 30 λεπτά μια εικόνα των επόμενων λίγων ημερών. Η Τάση μας δίνει την κατεύθυνση ενώ το κύμα μας δείχνει την ορμή της αγοράς. Η κύρια τάση είναι όπως την παλίρροια δεν αλλάζει εύκολα και γρήγορα, η ενδιάμεση κίνηση είναι σαν τα κύματα πάνω στην παλίρροια ενώ τα 30 λεπτά είναι σαν μικρά κυματάκια στα κύματα. Η αγορά πηγαίνει με την κύρια τάση αλλά κόπιες φορές η ενδιάμεση και η μικρή τάση κινούνται εναντία σε αυτήν. Στο τέλος όμως ακλουθούν και αυτές την κύρια τάση. Όταν λοιπόν περνούμε μια θέση σε ένα χρονικό ορίζοντα κλείνουμε τη θέση στον ίδιο χρονικό ορίζοντα η σε χαμηλότερο αλλά ποτέ σε ψηλότερο. Σημαντικό είναι όταν κάποιος επενδύει τα χρήματα τα να γνωρίζει για πόσο διάστημα θα επενδύσει τα χρήματα του δηλαδή σε πιο χρονικό ορίζοντα και ότι πάντα πρέπει να πηγαίνει με την τάση του χρονικού ορίζοντα του, και να γνωρίζει ότι τίποτα δεν είναι 100% σωστό στις προβλέψεις της αγοράς οπότε να λαμβάνει τα απαραίτητα επιπρόσθετα μέτρα για να προστατεύει τα κεφάλαια του.

Το παρόν εκδίδεται από την PHI TRADING ACADEMY (www.phiacademy.com) και απαγορεύεται η με οποιοδήποτε τρόπο αναπαραγωγή ή δημοσίευση του χωρίς την προηγούμενη γραπτή συναίνεση της εταιρίας. Οι αναλύσεις και εκτιμήσεις που περιέχει έχουν εκπαιδευτικό / ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πρόταση ή επενδυτική συμβουλή για αγορά ή πώληση μετοχών ή άλλες επενδυτικές κινήσεις. Οι δε πληροφορίες και τα στοιχεία αντλούνται από αξιόπιστες πηγές χωρίς καμία επαλήθευση από την εταιρία και χωρίς να παρέχεται καμία εγγύηση για την ακρίβεια και την εγκυρότητά τους. Προτού επενδύσετε σε οποιαδήποτε επενδυτικά προϊόντα (asset classes) και είδος παραγώγου που καλύπτουμε στην ανάλυσή μας, θα πρέπει πολύ προσεχτικά να σκεφτείτε τους επενδυτικούς στόχους σας, το επίπεδο της εμπειρίας σας και το ρίσκο που αναλαμβάνετε και θα πρέπει να λάβετε την επενδυτική σας απόφαση με τον πιστοποιημένο χρηματοοικονομικό σύμβουλο σας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης