Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον Φεβρουάριο κλιμάκιο του ΔΝΤ στη Σερβία

tags :
Τον Φεβρουάριο κλιμάκιο του ΔΝΤ στη Σερβία
Δεν θα συζητηθεί η προοπτική ενός νέου δανείου, επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας
Στα μέσα Φεβρουαρίου θα μεταβεί στο Βελιγράδι κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να συζητήσει με την κυβέρνηση της χώρας την προοπτική μιας νέας συμφωνίας, προληπτικού χαρακτήρα.
Όπως επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Σερβίας, Lazar Krstic, πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προόδου, λαμβανομένων υπόψη των προηγούμενων ακυρώσεων των συμφωνίων και της «αρκετά σοβαρής παρεξήγησης» που υπήρξε μεταξύ ΔΝΤ και των αρμόδιων θεσμών της χώρας σε σχέση με το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2013.
Παράλληλα, ο σέρβος υπουργός τόνισε ότι μια τέτοια συμφωνία είναι σημαντική για τη Σερβία καθώς θα μπορέσει η χώρα να κάνει ακόμη ένα βήμα προς την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της απέναντι στις διεθνείς αγορές και να δείξει πως ό,τι κάνει η κυβέρνηση έχει ως στόχο τη διασφάλιση της σταθερότητας και της βιωσιμότητας του οικονομικού συστήματος.
«Δεν χρειαζόμαστε τη συμφωνία λόγω των χρημάτων. Το επίπεδο των ξένων αποθεμάτων συναλλάγματος είναι τέτοιο ώστε στις διαπραγματεύσεις δεν θα συζητηθεί η προοπτική ενός νέου δανείου .Τη χρειαζόμαστε ως σύμβολο ή επιβεβαίωση ότι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που υλοποιούμε είναι αξιόπιστο», σημείωσε ο κ. Κrstic.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης