«Εισβολή» της Ryanair στην ελληνική αεροπορική αγορά - Για διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας κάνει λόγο η Aegean

«Εισβολή» της Ryanair στην ελληνική αεροπορική αγορά - Για διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας κάνει λόγο η Aegean
Δημιουργούνται 2.800 νέες θέσεις εργασίας
Άρδην αλλαγή στην εγχώρια αεροπορική αγορά προκαλεί η «εισβολή» της ιρλανδικής εταιρείας Ryanair στην ελληνική αγορά αερομεταφορών.
Ειδικότερα, η Ryanair, η οποία συνιστά τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία του κλάδου, ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο βάσεων λειτουργίες.
Οι δύο βάσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα απασχολούν 2.800 εργαζόμενους και θα εξυπηρετούν 3 εκ. επιβάτες.
Η Ryanair θα εκτελεί δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά, Πάφο, Λονδίνο, Μιλάνο, Πίζα και Βαρσοβία.
Σημειώνεται πως οι τιμές των εισιτηρίων θα ξεκινούν από μόλις… 12 ευρώ.
Την είσοδο της Ryanair στην ελληνική αγορά «χαιρετίζει» και η AEGEAN, η οποία υπογραμμίζει πως η λειτουργία της ιρλανδικής εταιρείας εξασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της AEGEAN:
Η σημερινή ανακοίνωση της Ryanair που αφορά στη δημιουργία βάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνει τη λειτουργία μιας απόλυτα ανταγωνιστικής αγοράς, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αερομεταφορών, γεγονός που πάντοτε ισχυριζόταν η AEGEAN. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που η συνένωση δυνάμεων των 2 ελληνικών αερομεταφορέων, της AEGEAN με την Olympic Air, ήταν απαραίτητη ώστε να δημιουργηθούν οι οικονομίες κλίμακας, για την αποτελεσματική λειτουργία και ανάπτυξη ενός ελληνικού αερομεταφορέα, που θα εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα μας σε αυτή την κοινή ευρωπαϊκή αγορά. Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της συνένωσης, διαθέτουμε πλέον και τα ποσοτικά εχέγγυα για να ανταγωνιστούμε και να αναπτυχθούμε περαιτέρω.
Είναι επίσης πολύ θετικό, ότι η σταθεροποίηση της χώρας μας και η σημαντική ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, την καθιστούν πλέον πιο ελκυστική για επιπλέον δραστηριοποίηση ξένων αερομεταφορέων. Η AEGEAN έχει επενδύσει πολύ πριν και συστηματικά τα τελευταία 4 χρόνια, με 8 βάσεις στο κέντρο και την Περιφέρεια της χώρας και έχει συμβάλει καθοριστικά σε πολύ δύσκολες εποχές στην στήριξη και ανάπτυξη του τουρισμού. Παράλληλα, τόσο πριν όσο και μετά τη συνένωση με την Olympic Air, η AEGEAN έχει προσφέρει νέες πολιτικές χαμηλότερων ναύλων, όπως τις GoLight και Flex, που ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2013. Οι πρωτοβουλίες αυτές βελτίωσαν σημαντικά το κόστος εισιτηρίου για τον Έλληνα καταναλωτή, τόσο στα κύρια δρομολόγια εσωτερικού, όσο και στις μικρές άγονες γραμμές. Άλλωστε, για τον λόγο αυτό, η σωρευτική κίνηση των 2 εταιρειών στο εσωτερικό παρουσίασε σημαντική αύξηση 15% το δίμηνο μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια συνεχούς ύφεσης και μείωσης. Οι καταναλωτές το ξέρουν και το νιώθουν ήδη. Συνεχίζουμε δυναμικά με τα νέα δρομολόγια που έχουμε ανακοινώσει, έχοντας συνηθίσει να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις φέρνοντας νέα οφέλη τόσο στους επιβάτες μας, όσο και στην οργάνωση και το προϊόν της εταιρείας μας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS