Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πενθήμερη απεργία των δημοσιογράφων της Δημόσιας Τηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη

Πενθήμερη απεργία των δημοσιογράφων της Δημόσιας Τηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη
Αίτημα, να διατηρηθεί στη συμπρωτεύουσα ένας άρτιος, αυτόνομος και πλήρως στελεχωμένος σταθμός
Πενθήμερη απεργία από την Παρασκευή 24/1 έως την Τετάρτη 29/1 προκήρυξε η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης για τους δημοσιογράφους που απασχολούνται στη Δημόσια Τηλεόραση, στη Θεσσαλονίκη, αιτούμενη στην κυβέρνηση να διατηρηθεί στη συμπρωτεύουσα ένας άρτιος, αυτόνομος και πλήρως στελεχωμένος σταθμός της Δημόσιας Ραδιοτηλόρασης.
Εν τω μεταξύ η Ένωση έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου εκδήλωση για τη Δημόσια Τηλεόραση στη Βόρεια Ελλάδα, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο μητροπολίτης Ανθιμος, οι πρυτάνεις του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γιάννης Χατζηδημητρίου, οι πρόεδροι του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Νίκος Μέρτζος, και της ΕΣΗΕΜ-Θ, Μόσχος Βοϊτσίδης.
Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αφανίζει τη δημόσια ενημέρωση στη Βόρεια Ελλάδα δημιουργώντας ένα σχήμα το οποίο υποβαθμίζει τον ρόλο της Θεσσαλονίκης».
Παράλληλα τονίζει ότι «τα σχέδια της κυβέρνησης δημιουργούν έναν συρρικνωμένο αθηνοκεντρικό οργανισμό που εξαφανίζει την περιφέρεια, καθιστώντας τη Θεσσαλονίκη, με 15 θέσεις εργασίας δημοσιογράφων, έδρα ενός ανταποκριτικού γραφείου και όχι κέντρο ενός νέου, αναβαθμισμένου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα για τον οποίο δεσμευόταν».
Τέλος, το ΕΚΘ ζητά «την επαναλειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα με έδρα τη Θεσσαλονίκη και τονίζουμε πως αποτελεί χρέος μας να υπερασπιστούμε το ενημερωτικό έργο που παρήγαγε η ΕΡΤ3 διασφαλίζοντας το δικαίωμα των πολιτών της περιφέρειας στην ενημέρωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης