Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ευ. Μυτιληναίος - Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την οικονομία - Σημαντικό εργαλείο στα χέρια της Ελλάδας το πρωτογενές πλεόνασμα

Ευ. Μυτιληναίος - Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την οικονομία - Σημαντικό εργαλείο στα χέρια της Ελλάδας το πρωτογενές πλεόνασμα
Δηλώσεις στους New York Times
Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την ελληνική οικονομία, προειδοποίησε μιλώντας στους New York Times ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, επικεφαλής του Ομίλου Μυτιληναίος.
Ωστόσο, προσθέτει ο Ε. Μυτιληναίος, το μόνο πλεονέκτημα της Ελλάδας, σύμφωνα με την τρόικα και την κυβέρνηση, είναι η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και επί του παρόντος, όλο το βάρος πρέπει να δοθεί στην επίτευξή του με κάθε τρόπο.
«Είναι το μόνο όπλο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ώστε απευθυνόμενοι στη Γερμανία να πούμε: Βάζουμε τα του οίκου μας σε μια σειρά», ανέφερε χαρακτηριστικά στην αμερικανική εφημερίδα ο Έλληνας επιχειρηματίας.
Δεδομένου ότι η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη και δεν έχει τη δυνατότητα να υποτιμήσει το νόμισμά της, οι άλλες επιλογές που έχει θα ήταν η προώθηση επεδνύσεων σε έργα υποδομής και η αύξηση της προσφοράς χρήματος ή η μείωση των φόρων για να δώσει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη.
Ωστόσο, οι παραπάνω επιλογές δεν είναι στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης επί του παρόντος, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο κρίσιμη την προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδύσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ομίλου Μυτιληναίος, καταγράφεται αναθέρμανση του ενδιαφέροντος από ξένους επενδυτές για την Ελλάδα, ωστόσο το ενδιαφέρον ό παραμένει συγκρατημένο και αυτό γιατί το υπέρογκο χρέος της χώρας εμποδίζει την προσέλκυση περισσότερων ξένων άμεσων επενδύσεων.
Όσον αφορά την επίστροφή στην ανάπτυξη, ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι θα είναι μια αργή διαδικασία.
Οι δηλώσεις του Ε. Μυτιληναίου, φιλοξενούνται σε ρεπορτάζ των New York Times στο οποίο εκφράζεται προβληματισμός για την επάρκεια της επίτευης του πρωτογενούς πλεονάσματος να οδηγήσει την ελληνική οικονομία εκτός ύφεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης