Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καψής (υφ. Δημόσιας Ραδ/σης) - Σε ένα μήνα θα στηθεί το πρώτο κανάλι - Ο νέος φορέας θα είναι ένας λιτός και παραγωγικός οργανισμός

Καψής (υφ. Δημόσιας Ραδ/σης) - Σε ένα μήνα θα στηθεί το πρώτο κανάλι - Ο νέος φορέας θα είναι ένας λιτός και παραγωγικός οργανισμός
"Mεγάλη μερίδα του κόσμου έχει ανάγκη τη Δημόσια Τηλεόραση" τόνισε ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής
«Το μεγάλο σοκ που προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία το κλείσιμο της ΕΡΤ έδειξε ότι μεγάλη μερίδα του κόσμου έχει ανάγκη τη Δημόσια Τηλεόραση» τόνισε ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής.
Ο κ. Καψής κατά τη διάρκεια συζήτησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην εκδήλωση «Για τη Δημοκρατία», στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, μίλησε για την προσπάθεια «στησίματος» του νέου φορέα.
Ειδικότερα τόνισε πως «ο καινούργιος νόμος διασφαλίζει θεσμικά τουλάχιστον την ανεξαρτησία της Δημόσιας Τηλεόρασης», σημειώνοντας ότι ο νέος οργανισμός στήνεται μέσα σε ένα καθεστώς πόλωσης με μεγάλη προκατάληψη.
«Δεν έχουμε κουλτούρα ανεξαρτησίας καθώς οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πηγαίνουν σε κόμματα για να διεκδικήσουν προνόμια», είπε ο κ. Καψής, προσθέτοντας πως ο νέος φορέας θα είναι «ένας λιτός και παραγωγικός οργανισμός και σε ένα μήνα θα στηθεί το πρώτο κανάλι».
«Η δημόσια τηλεόραση είναι ένα θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα», τόνισε ο Ιβ Μπιζό, διευθύνων σύμβουλος στο τηλεοπτικό δίκτυο TV5 Monde. Εξηγώντας την αντίδρασή του στο αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ ο κ. Μπιζό σημείωσε πως «στην Ευρώπη θεωρούμε δολοφονία όταν μια οθόνη μαυρίζει.
«Τολμήστε για τη δημοκρατία σημαίνει τολμήστε για τη δημόσια τηλεόραση», είπε ο Πασκάλ Τζοζέφ, πρώην γενικός διευθυντής των καναλιών France 2, France 3, La CINQ και πρόεδρος της πρωτοβουλίας διακυβέρνησης Μέσων, τονίζοντας την ευθύνη των Μέσων Ενημέρωσης να υπερασπίζουν τις δημόσιες αξίες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης