Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΛΠΕ - Κανένας κίνδυνος από την παραμόρφωση στο κέλυφος αεριοποιητή στην Ελευσίνα

tags :
ΕΛΠΕ - Κανένας κίνδυνος από την παραμόρφωση στο κέλυφος αεριοποιητή στην Ελευσίνα
Αξιολογήθηκε το περιστατικό και εφαρμόστηκαν οι προβλεπόμενες τεχνικές αντιμετώπισής του, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η εταιρεία
Καθησυχαστική ανακοίνωση, με την οποία τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους εργαζομένους στο διυλιστήριο, καθώς και τους κατοίκους των όμορων περιοχών, εξέδωσε η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια σχετικά με την παραμόρφωση, σε ποσοστό 1%, της διαμέτρου στο κέλυφος του αεριοποιητή 32-R-003 της Μονάδας Θερμικής Πυρόλυσης του Διυλιστηρίου Ελευσίνας.
Σημειώνεται ότι την υπόθεση έφερε στο φως με δημοσίευμά της η «Εφημερίδα των Συντακτών», που είχε ως αποτέλεσμα η Εισαγγελία Πρωτοδικών να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων.
Η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνει ότι η παραμόρφωση οφείλεται σε λεπτές ρωγματώσεις της εσωτερικής πυρίμαχης επένδυσης, η οποία προστατεύει το χαλύβδινο κέλυφος του δοχείου από την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες.
Παρόμοια περιστατικά, σημειώνει, είναι συνηθισμένα σε εξοπλισμό με εσωτερική πυρίμαχη επένδυση και προσθέτει ότι η εν λόγω παραμόρφωση έγινε αμέσως αντιληπτή από τους λειτουργούντες τη Μονάδα, έλαβε χώρα αξιολόγηση του περιστατικού και εφαρμόσθηκαν οι προβλεπόμενες τεχνικές αντιμετώπισής του.
Παράλληλα, εφαρμόσθηκε πρόγραμμα συνεχούς παρακολούθησης των θερμοκρασιών της περιοχής σε 24ωρη βάση, με την εγκατάσταση τοπικών θερμοστοιχείων και χρήση θερμοκαμερών, ενώ έχει προβλεφθεί η άμεση διακοπή της λειτουργίας του αεριοποιητή σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί.
Επίσης, σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκαν άμεσα όλες οι απαιτούμενες μετρήσεις για να διαπιστωθεί ότι δεν έχει επέλθει μεταβολή των ιδιοτήτων του μετάλλου στην περιοχή της παραμόρφωσης, οι οποίες έδειξαν ότι δεν υφίσταται καμία βλάβη του υλικού και ότι το δοχείο λειτουργεί εντός των ορίων σχεδιασμού του και όπως προβλέπεται από τους ισχύοντες διεθνείς κώδικες. Οι μετρήσεις αυτές επαναλαμβάνονται σε τακτικότατα χρονικά διαστήματα.
Ακόμη τονίζεται ότι έχει ζητηθεί η υποστήριξη του παρόχου τεχνολογίας, ο οποίος σχεδίασε την Μονάδα και με παρουσία τεχνικών του ελέγχθηκαν τόσο το δοχείο όσο και τα μέτρα αντιμετώπισης του συμβάντος. Κατά τον έλεγχο επιβεβαιώθηκε η ορθότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί, τα οποία είναι αντίστοιχα με αυτά που λαμβάνονται σε παρόμοιες περιπτώσεις από τη συγκεκριμένη εταιρεία στα διυλιστήριά της ανά τον κόσμο.
Περαιτέρω, έχουν ζητηθεί από τον παραπάνω πάροχο αλλά και από τον κατασκευαστή του δοχείου λεπτομερείς μελέτες για την ανάλυση των αιτιών του συμβάντος και τη διαδικασία αποκατάστασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης