Τελευταία Νέα
Πολιτική

Περιοδεία στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα πραγματοποιήσει ο Ευ. Βενιζέλος

Περιοδεία στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα πραγματοποιήσει ο Ευ. Βενιζέλος
Ο κ. Βενιζέλος θα επισκεφτεί συνολικά τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, στην Βοσνία- Ερζεγοβίνη, το Κόσσοβο, τα Σκόπια και τέλος την Αλβανία
Επίσκεψη στις πρωτεύουσες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων θα πραγματοποιήσει από την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, υπό την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος θα αναχωρήσει τη Δευτέρα το βράδυ για το Βελιγράδι, όπου την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου θα έχει συναντήσεις μεταξύ άλλων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς και τον πρωθυπουργό της χώρας Ίβικα Ντάτσιτς.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα μεταβεί στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, όπου θα συναντήσει τον πρόεδρο της χώρας, Φίλιπ Βουγιάνοβιτς και άλλους αξιωματούχους.
Αργά το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Βενιζέλος θα αναχωρήσει αεροπορικώς για τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, όπου την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Ζλάτκο Λαγκουμτζίγια και την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.
Την ίδια ημέρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί αεροπορικώς στην πρωτεύουσα του Κοσόβου, Πρίστινα, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Χασίμ Θάτσι, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών, Ενβέρ Χοτζάι.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο κ. Βενιζέλος θα μεταβεί οδικώς στα Σκόπια και την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ενώ θα έχει συναντήσεις μεταξύ άλλων με τον σκοπιανό πρωθυπουργό, Νίκολα Γκρούεφσκι και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Νίκολα Ποπόσκι.
Το βράδυ της Πέμπτης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στα Τίρανα, ενώ θα παρακαθίσει σε δείπνο, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ. Αναστάσιου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης