Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων στο επίκεντρο της συνάντησης του υπ. Ναυτιλίας με τη διοίκηση της ΠΝΟ

Η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων στο επίκεντρο της συνάντησης του υπ. Ναυτιλίας με τη διοίκηση της ΠΝΟ
Tα μέλη της διοίκησης της ΠΝΟ απέρριψαν οποιαδήποτε συζήτηση για ατομικές συμβάσεις εργασίας
Εφ’ όλης της ύλης πολύωρη συνάντηση, στην οποία εξετάστηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες ναυτικούς, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, μεταξύ μελών της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) και του αρμόδιου υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Στη συνάντηση των δύο πλευρών τέθηκαν τα θέματα της υπογραφής των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην ακτοπλοΐα και στην ποντοπόρο ναυτιλία, που εξακολουθεί να εκκρεμεί, η ανεργία των ναυτικών, η διάταξη για το πλοίο ασφαλείας, αλλά και η υπόθεση με τον Οίκο Ναύτου, αναφορικά με τις προωθούμενες αλλαγές στο νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Αναφορικά με το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην ακτοπλοΐα και στην ποντοπόρο ναυτιλία που έχουν λήξει, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου εξέφρασε την πρόθεση του να μην αλλάξει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, ενώ κάλεσε τα μέλη της ΠΝΟ να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι των συνομιλιών με τα στελέχη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας αλλά και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, προκειμένου να μπορέσουν να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση και εργασιακή συμφωνία.
Από την πλευρά τους, τα μέλη της διοίκησης της ΠΝΟ απέρριψαν οποιαδήποτε συζήτηση για ατομικές συμβάσεις εργασίας και είπαν ότι όταν δεν έχει συναφθεί νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, ισχύουν οι όροι και οι προϋποθέσεις των προηγούμενων.
Για το πρόβλημα της ανεργίας, ο υπουργός Ναυτιλίας, απευθυνόμενος προς τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΝΟ, επισήμανε ότι «δεν μπορούμε να είμαστε αντίπαλοι ούτε εχθροί, όταν η ανεργία έχει αναρριχηθεί σε όλη την ελληνική κοινωνία στο 27%». Γι’ αυτό το λόγο, σημείωσε, το υπουργείο Ναυτιλίας επιδιώκει την προσέλκυση όλων και περισσότερων πλοίων στην ελληνική σημαία προκειμένου να μπορούν να εξασφαλιστούν θέσεις εργασίας. «Το πρόβλημα της ανεργίας των ναυτικών το έχω θέσει σε όλη την Ευρώπη, ότι οι πολιτικές φορολόγησης θα πλήξουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας και θα διώξουν τα περισσότερα πλοία εκτός Ευρώπης» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης