Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πακιστάν - Τουλάχιστον 15 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές εναντίον προπυργίων των Ταλιμπάν

Πακιστάν - Τουλάχιστον 15 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές εναντίον προπυργίων των Ταλιμπάν
Διακόπηκαν τη Δευτέρα οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και πακιστανών Ταλιμπάν, μετά την ανάληψη ευθύνης από οργάνωσή τους για τον φόνο 23 στρατιωτών που είχαν απαχθεί τον Ιούνιο του 2010
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από επιδρομές της πακιστανικής πολεμικής αεροπορίας εναντίον κρησφύγετων των Ταλιμπάν στη βορειοδυτική χώρα, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.
Οι επιδρομές έλαβαν χώρα στο Βόρειο Ουαζιριστάν, περιφέρεια όπου ζουν φυλές και η οποία αποτελεί κέντρο του τζιχαντιστικού κινήματος στη μεθόριο αυτή με το γειτονικό Αφγανιστάν.
Σημειώνεται ότι χθες οι πακιστανοί Ταλιμπάν είχαν προτείνει στην κυβέρνηση εκεχειρία προκειμένου να επαναληφθούν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που διακόπηκαν τη Δευτέρα, μετά την ανάληψη ευθύνης από οργάνωσή τους για τον φόνο 23 στρατιωτών που είχαν απαχθεί τον Ιούνιο του 2010.
«Έχουμε πληροφορίες που κάνουν λόγο για 15 αντάρτες, μεταξύ τους και ξένοι, που σκοτώθηκαν στις επιδρομές αυτές, στόχος των οποίων ήταν να πλήξουν τα κρησφύγετα των ανταρτών. Μια πολύ μεγάλη κρυψώνα των Ταλιμπάν με όπλα και πολεμοφόδια καταστράφηκε επίσης», δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης