Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πακιστάν - Τουλάχιστον 27 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές του στρατού

Πακιστάν - Τουλάχιστον 27 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές του στρατού
Έπληξε θέσεις εξτρεμιστών ισλαμιστών κοντά στην αφγανική μεθόριο
Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αεροπορικές επιδρομές του πακιστανικού στρατού εναντίον θέσεων εξτρεμιστών ισλαμιστών στην περιοχή που ζουν οι φυλές του Βορείου Ουαζιριστάν, κοντά στην αφγανική μεθόριο.
Πακιστανικά μαχητικά αεροσκάφη πλήττουν στόχους στην περιοχή από τότε που κατέρρευσαν οι προσπάθειες της κυβέρνησης για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν.
Κάτοικοι του Βορείου Ουαζιριστάν εγκαταλείπουν την ταραγμένη περιοχή τις τελευταίες ημέρες καθώς αναμένεται στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας, προκειμένου να εγκατασταθούν σε πιο ήσυχες πόλεις όπως η Μπανού, η Κοχάτ, η Πεσαουάρ.
«Οι εξτρεμιστές είχαν καταλάβει μια περιοχή μεταξύ του Νοτίου Ουαζιριστάν και του Βορείου Ουαζιριστάν και είχαν εγκαταστήσει κέντρα εκπαίδευσης όπου εκεί εκπαίδευαν και βομβιστές αυτοκτονίας», δήλωσε αξιωματικός του στρατού που ζήτησε να διατηρήσειν ανωνυμία τους, προσθέτοντας ότι  «δεκαπέντε σκοτώθηκαν στη μεθόριο του Νοτίου Ουαζιριστάν, ενώ 12 σκοτώθηκαν στο Βόρειο Ουαζιριστάν».
Οι τελευταίες αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν κυρίως στην κοιλάδα Σαουάλ και στην περιοχή Ντατάχελ του Βορείου Ουαζιριστάν όπου υπάρχουν κτίρια και άλλες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης των ανταρτών.
Δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθεί πόσοι πολίτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στις επιθέσεις.
Σημειώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της πακιστανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν κατέρρευσαν αυτό τον μήνα, με τους Ταλιμπάν να δηλώνου στην κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει πιθανότητα ειρήνης στο Πακιστάν, εκτός αν το Ισλαμαμπάντ αλλάξει το πολιτικό και το νομικό του σύστημα και υιοθετήσει επίσημα τον ισλαμικό νόμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης