Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κεφαλαιακή δύναμη πυρός 1,5 δις θα διαθέτει η MIG – Επενδύσεις στην πραγματική οικονομία – Ο ρόλος της Veolia σε ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ – Ποια deals εξετάζονται – Πως θα καλυφθεί η αμκ…

tags :
  Κεφαλαιακή δύναμη πυρός 1,5 δις θα διαθέτει η MIG – Επενδύσεις στην πραγματική οικονομία – Ο ρόλος της Veolia σε ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ – Ποια deals εξετάζονται – Πως θα καλυφθεί η αμκ…
Κεφαλαιακή δύναμη πυρός ύψους 1,5 δις ευρώ θα διαθέτει η MIG μετά την μεγάλη κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 941,5 εκατ ευρώ που σχεδιάζει και η οποία θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο Καλοκαίρι.
Ο επικεφαλής του ομίλου Ανδρέας Βγενόπουλος περνάει στην αντεπίθεση και προετοιμάζει τον όμιλο για την επόμενη μέρα.
Ενισχύεται κεφαλαιακά και ταυτόχρονα χαράσσει στρατηγική.

Οι αποκρατικοποιήσεις του δημοσίου και οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων από τις τράπεζες θα αποτελέσουν την βάση της στρατηγικής της MIG.
Μεγάλης σημασίας η στόχευση της MIG στην πραγματική οικονομία καθώς και η δημιουργία αξιών για τους μετόχους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η MIG είναι μια από τις ελάχιστες εταιρίες στην Ελλάδα με τόσο πολυσχιδή δραστηριότητα όσο και με ισχυρή παρουσία στην πραγματική οικονομία.
Στην αύξηση που θα προηγηθεί καθώς εγκρίσεις έχουν παρθεί αλλά και στο ομολογιακό που θα ακολουθήσει καθώς χρειάζονται εγκρίσεις από γενική συνέλευση φαίνεται ότι οι βασικοί μέτοχοι θα στηρίξουν ενεργά το νέο εγχείρημα.
Με βάση την ,μετοχική σύνθεση της MIG, το Dubai investment Group 17,28% θα συμμετάσχει στην κεφαλαιακή ενίσχυση. Το IRF με 13,88% επίσης θα συμμετάσχει.
Η Marfin Popular Bank κατέχει  2,7% και προφανώς θα συμμετάσχει. Οι ξένοι θεσμικοί με ποσοστό 18,49% θα συμμετάσχουν. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος με ποσοστό 7,8% θα συμμετάσχει όπως είναι αυτονόητο ενώ μεγάλο μέρος των ιδιωτών με ποσοστό  45,89% θα ασκήσουν τα δικαιώματα τους. Υπάρχουν και ξένοι νέοι επενδυτές που θα ήθελαν να συμμετάσχουν….
Το βασικό ερώτημα είναι η MIG μετά τις κεφαλαιακές ενισχύσεις θα διαθέτει 1,5 δις ευρώ που θα επενδύσει τα κεφάλαια αυτά;
Πρωτίστως σε επενδύσεις  που σχετίζονται με τις υφιστάμενες δραστηριότητες της MIG.
Οι επενδύσεις….
Φαίνεται ότι Olympic Air και Κυπριακές αερογραμμές οδεύουν προς συγχώνευση. Άρα ένα μεγάλο deal κυοφορείται.
Επίσης η MIG σε συνεργασία με την Veolia θα επιδείξει ενδιαφέρον σε περίπτωση αποκρατικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.
Θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση ή αγορά ακινήτων από το δημόσιο.
Θα δοθεί έμφαση σε πώληση ξενοδοχείων από τις τράπεζες καθώς στον τομέα αυτό υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Ο όμιλος της Marfin ισχυροποιείται και επενδύει στην πραγματική οικονομία.

Το σχέδιο της κεφαλαιακής ενίσχυσης….

Σε κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 941,5 εκατ ευρώ προχωράει η MIG με στόχο να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα υπάρξουν λόγω αποκρατικοποιήσεων και με βασικό στόχο να δημιουργήσει υπεραξίες στους μετόχους.
Σε αύξηση κεφαλαίου 256,776 εκατ ευρώ και σε ομολογιακό 684,736 εκατ ευρώ προχωράει η MIG με στόχο να εκμεταλλευτεί τις επενδυτικές ευκαιρίες.
Το διοικητικό συμβούλιο της MIG αποφάσισε σε χθεσινή  του συνεδρίαση να προχωρήσει στην κεφαλαιακή ενίσχυση του Ομίλου προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν και αναμένεται να προκύψουν μέχρι το τέλος του 2011.  Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε:
1.     Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων κατά  256.776.061 με την έκδοση μιας νέας μετοχής ανά τρεις παλαιές στην τιμή του ενός (1) Ευρώ ανά μετοχή. Να σημειωθεί ότι για την έκδοση αυτή υπάρχει ήδη η έγκριση από προγενέστερη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας, ενώ η τιμή εκδόσεως των νέων μετοχών παρουσιάζει μεν ένα μικρό premium σε σχέση με τη σημερινή χρηματιστηριακή αξία της μετοχής, αλλά εμφανίζει ένα discount που υπερβαίνει το 60% σε σχέση με τη λογιστική της αξία ανά μετοχή με την μέθοδο της καθαρής θέσης.
2.     Η έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου  ύψους 684.736.164 με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετοχών με την ισάριθμη έκδοση ομολογιών ονομαστικής αξίας ενός (1) Ευρώ και με αναλογία δύο (2) ομολογιών ανά τρεις (3) μετοχές που θα προκύψουν συνολικά μετά τη λήξη της προαναφερόμενης αύξησης κεφαλαίου.  Να σημειωθεί ότι η έκδοση αυτή τελεί υπό την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας που θα συγκληθεί άμεσα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα προταθούν και οι τελικοί όροι της εκδόσεως (διάρκεια, τοκομερίδιο, τιμή μετατροπής κ.λ.π.).  Το Διοικητικό Συμβούλιο θα διαμορφώσει την πρότασή του για τους τελικούς όρους της έκδοσης σε συνεννόηση με τους συμβούλους του (investment banking advisors), οι οποίοι θα αναλάβουν την αναδοχή (soft or hard) των τυχόν αδιαθέτων ομολογιών.
Περισσότερες πληροφορίες για τις λεπτομέρειες των δυο εκδόσεων συνολικού ύψους €941.512.226 θα δοθούν κατά την παρουσίαση των ετησίων αποτελεσμάτων της εταιρείας την επόμενη εβδομάδα.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης