Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

MIG - Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα περί ερευνών της Εισαγγελίας Διαφθοράς στη MIG - Για το HotDoc εκκρεμούν 3 μηνύσεις και 1 αγωγή

tags :
MIG - Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα περί ερευνών της Εισαγγελίας Διαφθοράς στη MIG - Για το HotDoc εκκρεμούν 3 μηνύσεις και 1 αγωγή
Η προκληθείσα από τη MIG δικαστική διερεύνηση κρίθηκε απαραίτητη για να σταματήσει η διάδοση αστήρικτων και συκοφαντικών δήθεν «ειδήσεων»
Κατηγορηματικά διαψεύδει την «είδηση» ότι «η Εισαγγελία Διαφθοράς ερευνά Βγενόπουλο μετά τις αποκαλύψεις του HotDoc», η Marfin Investment Group, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά τον αποτροπιασμό μας για το είδος της δημοσιογραφίας που αντιπροσωπεύει.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της MIG, ορισμένα sites, με προεξέχον το site του κ. Βαξεβάνη κατά του οποίου εκκρεμούν ήδη 3 μηνύσεις και μια αγωγή, δημοσίευσαν σήμερα την «είδηση» ότι «η Εισαγγελία Διαφθοράς ερευνά Βγενόπουλο μετά τις αποκαλύψεις του HotDoc» «Εισαγγελείς διαφθοράς μπαίνουν στην MIG», κ.λ.π.
"Η αλήθεια είναι ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας μας της 3-9-2013 (παρακάτω), η MIG είχε ανακοινώσει, μεταξύ άλλων, ότι η ίδια η MIG είχε καταθέσει από καιρού αναφορά στην αρμόδια Ελληνική Ποινική Δικαιοσύνη ζητώντας την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα κατά παντός υπευθύνου (Έλληνα ή Κύπριου) σε σχέση με τις δραστηριότητες της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ για την περίοδο 2006 μέχρι 29 Μαρτίου 2013, δηλαδή και για την περίοδο μετά την αποχώρηση της Διοίκησης των Ελλήνων που έγινε το Νοέμβριο του 2011.
Η προκληθείσα από τη MIG δικαστική διερεύνηση κρίθηκε απαραίτητη για να αποδοθεί Δικαιοσύνη και να σταματήσει επιτέλους η διάδοση και αναμετάδοση αστήρικτων και συκοφαντικών δήθεν «ειδήσεων» και «πληροφοριών», καταλήγει η ανακοίνωση της MIG.

Η ανακοίνωση της MIG στις 3/9/2013

MIG  -  Ξεκινά τη Διεθνή Διαιτησία κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας από κοινού με άλλους επενδυτές

Η MIG ανακοινώνει ότι μετά την παρέλευση της 6μηνης περιόδου φιλικής επίλυσης της διαφοράς με πλήρη απραξία της Κυπριακής Δημοκρατίας προχωρά από κοινού με άλλους επενδυτές στην υποβολή της Αίτησης για Διαιτησία (Request for Arbitration) εναντίον της Κύπρου στο αρμόδιο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο υπό την αιγίδα της Διεθνούς Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.  Η MIG θα διεκδικήσει την αξία της επένδυσής της στην ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ύψους περίπου 824 εκατ. Ευρώ, ενώ άλλα 20 φυσικά και νομικά πρόσωπα θα διεκδικήσουν την αξία των δικών τους επενδύσεων ύψους περίπου 229 εκατ. Ευρώ.
Σύμφωνα με τη διαδικασία το Διαιτητικό Δικαστήριο θα συγκροτηθεί, εντός 90 ημερών από την καταχώρηση του αιτήματος, από τρεις Διαιτητές εκ των οποίων οι αιτούντες και η Κυπριακή Δημοκρατία θα διορίσουν από έναν και ο τρίτος θα διορισθεί ως Πρόεδρος με κοινή συμφωνία των μερών.
Επίσης ανακοινώνεται ότι η MIG έχει καταθέσει από καιρού αναφορά στην αρμόδια Ελληνική Ποινική Δικαιοσύνη ζητώντας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα κατά παντός υπευθύνου σε σχέση με τις δραστηριότητες της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ για την περίοδο 2006 μέχρι 29 Μαρτίου 2013.  Η αναφορά για τις υπό εξέταση δραστηριότητες είναι ευρύτατη, περιλαμβάνει δε μεταξύ άλλων: την αγορά, διακράτηση και τελικώς διάθεση Ελληνικών Ομολόγων, τη διασυνοριακή συγχώνευση της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ με την MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, την χορήγηση δανείων σε δανειζόμενους σε Κύπρο και Ελλάδα και την έκδοση και διάθεση αξιογράφων κεφαλαίου σε Ελλάδα και Κύπρο.
Στα πλαίσια της ανωτέρω προκαταρκτικής εξέτασης, για λόγους πληρότητος της διαδικασίας η MIG θα αιτηθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα ανακριτή την κλήση και όλων των φυσικών προσώπων Ελληνικής ή Κυπριακής υπηκοότητος που κατά καιρούς έχουν προβεί σε προφορικές ή/και έγγραφες δηλώσεις με τις οποίες ισχυρίζονται ότι σχετικά με τις υπό εξέταση δραστηριότητες έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα οποιασδήποτε μορφής, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να καταθέσουν ενόρκως και να προσκομίσουν προς αξιολόγηση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.
Σχολιάζοντας τις ανωτέρω εξελίξεις ο Πρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:  
«Παρά τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού της Κυπριακής κοινής γνώμης οι διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί στα πλαίσια της Διεθνούς Έννομης Τάξης θα αποκαλύψουν τελικώς ότι οι ευθύνες και τα αίτια της καταστροφής της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ανάγονται σε πράξεις και παραλείψεις εκπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι τεράστιες επενδύσεις μετόχων και κατόχων αξιογράφων που χάθηκαν εκτιμώ ότι θα ανακτηθούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης