Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Aegean Airlines - Επιστροφή κεφαλαίου 1 ευρώ/μετοχή ενέκρινε η Γ.Σ.

Aegean Airlines - Επιστροφή κεφαλαίου 1 ευρώ/μετοχή ενέκρινε η Γ.Σ.
Ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης απευθυνόμενος τους μετόχους σημείωσε ότι το 2013 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά
Eπιστροφή συνολικού κεφαλαίου ύψους 71,4 εκατομμύρια ευρώ στους μετόχους ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Aegean Airlines.
Η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μετόχων που αντιπροσώπευαν το 83,35% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας.
H επιστροφή (1 ευρώ/μετοχή) θα πραγματοποιηθεί με κατ' αρχήν αύξηση και στην συνέχεια μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 71.4 εκατομμύρια ευρώ.
Οι διαδικασίες για την επιστροφή κεφαλαίου αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη Ιουνίου και έως τότε οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται με το δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή.
Ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης απευθυνόμενος τους μετόχους σημείωσε ότι το 2013 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για την εταιρεία η οποία μετά από 3 ζημιογόνες χρήσεις επέστρεψε σε κερδοφορία και έχει την δυνατότητα να πραγματοποιήσει την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της.
Παράλληλα το προηγούμενο έτος ήταν σημαντικό γιατί δόθηκε η έγκριση για την συγχώνευση με την Οlympic Air γεγονός που επιτρέπει την δημιουργία ενός μεγάλου ελληνικού αερομεταφορέα, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να σταθεί καλύτερα έναντι του ανταγωνισμού. Ήδη, σημείωσε, έχουν γίνει οι πρώτες ενέργειες για την ενοποίηση των διοικητικών ομάδων των δύο ομάδων και προκύπτουν οι πρώτες συνέργειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης