Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι υποαξίες του σήμερα θα είναι οι υπεραξίες του αύριο – Ορθή η πολιτική εξυγίανσης της MIG

tags :
 Οι υποαξίες του σήμερα θα είναι οι υπεραξίες του αύριο – Ορθή η πολιτική εξυγίανσης της MIG
Η απόφαση της διοίκησης της MIG να εγγράψει 1,86 δις ευρώ ζημίες κυρίως λόγω απομείωσης της αξίας στοιχείων ενεργητικού μπορεί να πλήττει τον ισολογισμό αλλά είναι μια εξυγιαντική ενέργεια.
Η καθαρή θέση στα 2,11 δις ευρώ και με την νέα κεφαλαιακή ενίσχυση 941,5 εκατ ευρώ θα φθάσει στα 3,1 δις ευρώ.

Όμως το σημαντικότερο απ΄ όλα είναι ότι θα έχει διαγράψει υποαξίες οι οποίες όταν αλλάξει η τάση και ο οικονομικός κύκλος θα μετατραπούν σε υπεραξίες.
Αν αξιολογηθούν οι κινήσεις της MIG στατικά αποτυπώνονται ξεκάθαρα οι μεγάλες ζημίες λόγω απομείωσης αν αξιολογηθούν δυναμικά αποδεικνύεται ότι πλησιάζοντας το bottom η εταιρία ήθελε να έχει πλήρως εξυγιανθεί…
Στρατηγικά οι τωρινές κινήσεις είναι ορθές και καταδεικνύουν ότι η διοίκηση δεν επιθυμεί ωραιοποιήσεις αλλά αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης των συμμετοχών της MIG.
Στο τέλος του 2010, η εταιρεία διατήρησε ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, με συνολική θέση ρευστών διαθεσίμων ύψους 565 εκατ. Η ρευστότητα αυτή είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλιών που έχουν υιοθετηθεί από τη διοίκηση και επικεντρώνονται στον περιορισμό του κόστους, εξορθολογισμό  του χαρτοφυλακίου καθώς και τη συνετή διαχείριση του προϋπολογισμού. Η διαθέσιμη ρευστότητα της MIG αποτελεί έναν επιπλέον θετικό παράγοντα για την αξιοποίηση ευκαιριών όπως αυτές που αναμένεται να αναδειχτούν προς το τέλος του 2011.
με βάση την MIG κατά τη διάρκεια της οικονομικής κάμψης 2008-2010, η εταιρία  υιοθέτησε μια αμυντική στρατηγική, δίνοντας έμφαση στα μερίδια αγοράς καθώς και την διατήρηση της θέσης των εταιρειών του χαρτοφυλακίου της στις αγορές που δραστηριοποιούνται. Ειδικά κατά το 2010, οι εταιρείες που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της MIG εφήρμοσαν στρατηγική ενίσχυσης των μεριδίων αγοράς, υλοποίησαν πρωτοβουλίες μείωσης κόστους, περιόρισαν σημαντικά τις υποχρεώσεις, σύναψαν στρατηγικές συμφωνίες, δημιούργησαν νέα προϊόντα και υπηρεσίες, αναδιάρθρωσαν τις δραστηριότητές τους, εγκατέλειψαν δραστηριότητες που δεν είναι κύριες και έδωσαν έμφαση στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων πίστης και αφοσίωσης με τους πελάτες τους.
Σήμερα, οι εταιρείες της MIG, επιδεικνύουν ισχυρούς ισολογισμούς έναντι των ανταγωνιστών, είναι απόλυτοι ηγέτες των αγορών τους, διαθέτουν ενεργητικό υψηλής ποιότητας και έχουν τοποθετηθεί ιδανικά ώστε να επωφεληθούν από την αναμενόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και να καρπωθούν τα οφέλη από την στρατηγική που ακολούθησαν όχι μόνον το 2010 αλλά κατά την καθοδική περίοδο του οικονομικού κύκλου. Η αναμενόμενη επιστροφή στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μέσα στα επόμενα τρίμηνα θα βρει όλες τις εταιρείες της MIG σε ισχυρότερη θέση προκειμένου να επωφεληθούν από την επιστροφή στην ανάπτυξη. Η εύρωστη λειτουργική και κεφαλαιακή βάση της εταιρείας, θα επιτρέψει την αξιοποίηση της αναμενόμενης βελτίωσης των κυκλικών και διαθρωτικών τάσεων εξαιτίας και της εμφάνισης της πραγματικής δυναμικής των επενδύσεων της.
Ανταποκρινόμενο στην πεποίθηση για τις μελλοντικές προοπτικές και την ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών, το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG αποφάσισε να δρομολογήσει μια νέα στρατηγική δίνοντας έμφαση στην δημιουργία μετοχικών υπεραξιών. Στα πλαίσια αυτά, ανακοίνωσε, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου συνολικού ύψους 941,5 εκατ. από τα οποία 256,7 εκατ θα είναι με την μορφή αύξησης κεφαλαίου με δικαιώματα προτίμησης στους υπάρχοντες μετόχους με την έκδοση μίας νέας μετοχής για κάθε τρεις παλαιές στην τιμή του ενός ευρώ ανά μετοχή και 684,7 εκατ. στην μορφή μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου με δικαιώματα προτίμησης στους υπάρχοντες μετόχους με την έκδοση δύο ομολόγων για κάθε τρείς μετοχές της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων και των μετοχών μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης