Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι συμβαίνει με την MIG; - Η δίκαιη αξία της MIG θα μπορούσε να ήταν στο 1 ευρώ καθώς η εσωτερική αξία φθάνει τα 1,22 δισεκ.

Τι συμβαίνει με την MIG; - Η δίκαιη αξία της MIG θα μπορούσε να ήταν στο 1 ευρώ καθώς η εσωτερική αξία φθάνει τα 1,22 δισεκ.
O ανοδικός κύκλος που ξεκινάει μετά βεβαιότητας θα επιτρέψει στον όμιλο της MIG να ανακτήσει μέρος της αξίας του παρελθόντος και να παράξει κέρδη
Τι πραγματικά συμβαίνει με την Marfin Investment Group τον επιχειρηματικό όμιλο που επλήγει από την οικονομική κρίση αλλά έχει καταφέρει να εξυγιάνει πλήρως τον ισολογισμό ενώ…ήδη δέχεται προτάσεις από διεθνή funds για στρατηγικές συνεργασίες.
Ο όμιλος της MIG με πραγματική εσωτερική αξία 1,22 δισεκ. ή 1,6 ευρώ ανά μετοχή είναι προφανές ότι επλήγει από την ελληνική οικονομική κρίση.
Η MIG ήταν συνδεδεμένη με την Marfin Popular bank που πλέον δεν υπάρχει και ο όμιλος πλέον επικεντρώνεται σε αυστηρά μη τραπεζικές δραστηριότητες.
Η MIG προετοιμάζεται για την έκδοση ομολογιακού μετατρέψιμου σε μετοχές με στόχο να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα κεφάλαια της και να εντατικοποιήσει τις σχεδιαζόμενες εξαγορές.
O ανοδικός κύκλος που ξεκινάει μετά βεβαιότητας θα επιτρέψει στον όμιλο της MIG να ανακτήσει μέρος της αξίας του παρελθόντος και να παράξει κέρδη.
Το γεγονός ότι εσχάτως έχει δεχθεί πολύ σοβαρές προτάσεις για στρατηγικές συνεργασίες, π.χ. υπάρχει στρατηγικός επενδυτής που ζητάει το 10-15% της εταιρίας συμμετοχών MIG ή επενδυτές που ζητούν να καλύψουν το σχεδιαζόμενο ομολογιακό.
Η αξία της MIG δεν μπορεί να είναι 400 εκατ όταν δραστηριοποιείται σε κλάδους αιχμής – πλην όμως των τραπεζών- και ελέγχει εταιρίες που είναι deader στον χώρο όπου δραστηριοποιείται.
Είναι επίσης γεγονός ότι η 5ετών οικονομική κρίση ταλαιπώρησε δυσανάλογα την εταιρία κει τους μετόχους της.
Ωστόσο πλησιάζει ο καιρός όπου θα καταγραφούν δικαιότερες αξίες για την MIG.  
Με βάση την εσωτερική αξία, τα προσδοκώμενα έσοδα και τα σχέδια για στρατηγικές συμφωνίες η δίκαιη αξία της MIG θα μπορούσε να ήταν στο 1 ευρώ ή 800 εκατ ευρώ κεφαλαιοποίηση.

Μετοχική σύνθεση

17,9% IRF
17,3% Dubai Group
18,1% ξένοι θεσμικοί
41,9% μικρομέτοχοι
Διοικητικό Συμβούλιο και διοίκηση 3,3%
Έλληνες θεσμικοί 1,5%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης