Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πακιστάν - Για «εσχάτη προδοσία» κατηγορείται ο πρώην πρόεδρος Μουσάραφ

Πακιστάν - Για «εσχάτη προδοσία» κατηγορείται ο πρώην πρόεδρος Μουσάραφ
Είναι η πρώτη φορά που απαγγέλλεται αυτή η κατηγορία εναντίον πρώην αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων
Κατηγορία για «εσχάτη προδοσία» απήγγειλε σήμερα ειδικό δικαστήριο σε βάρος του πρώην ηγέτη του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ.
Πρόκειται για την πρώτη φορά που απαγγέλλεται αυτή η κατηγορία εναντίον πρώην αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων σε αυτή τη χώρα.
Κατά τη διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης του τριμελούς ειδικού δικαστηρίου που συνεδριάζει στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, ο 70χρονος Μουσάραφ κατηγορήθηκε για προδοσία επειδή το 2007 είχε επιβάλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και είχε αναστείλει την ισχύ του Συντάγματος.
Η δικαστής Ταχίρα Σαφντάρ ανέγνωσε το κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην προέδρου, ο οποίος βρισκόταν στην εξουσία από το πραξικόπημα που πραγματοποίησε τον Νοέμβριο του 1999 ως την καθαίρεσή του το καλοκαίρι του 2008.
Η ακροαματική διαδικασία είχε αναβληθεί πολλές φορές κυρίως για λόγους ασφαλείας.
Ο Μουσάραφ δήλωσε «αθώος», ενώ αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι είχε χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του και τις απειλές των Ταλιμπάν για να αποφύγει την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του από το ειδικό δικαστήριο, το οποίο συστάθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από το μεγάλο αντίπαλό του, τον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ.
«Με χαρακτηρίζουν προδότη, ενώ ήμουν αρχηγός του στρατού επί εννέα χρόνια, ενώ υπηρέτησα στον στρατό επί 45 χρόνια και ενώ πολέμησα σε δύο πολέμους. Είναι αυτό προδοσία;», δήλωσε ο Μουσάραφ ενώπιον του δικαστηρίου.
Σημειώνεται ότι πέραν αυτής της υπόθεσης, ο Περβέζ Μουσάραφ βρίσκεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης και για το ρόλο που εκτιμάται ότι διαδραμάτισε στους φόνους της πρώην αντιπάλου του Μπεναζίρ Μπούτο, του αρχηγού των ανταρτών του Βελουχιστάν Άκμπαρ Μπουγκτί και στη φονική επίθεση του στρατού εναντίον ισλαμιστών που είχαν καταφύγει μέσα στο Κόκκινο Τέμενος του Ισλαμαμπάντ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης