Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων βασικό αίτημα των ναυτεργατών στη συνάντηση με τον Μ. Βαρβιτσιώτη (υπ. Ναυτιλίας) - Συνεχίζεται η απεργία της ΠΝΟ

Η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων βασικό αίτημα των ναυτεργατών στη συνάντηση με τον Μ. Βαρβιτσιώτη (υπ. Ναυτιλίας) - Συνεχίζεται η απεργία της ΠΝΟ
Δεμένα τα πλοία σε όλη τη χώρα
Η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων στον κλάδο της ναυτιλίας τέθηκε επί τάπητος στην συνάντηση των ναυτεργατών με τον υπουργό Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιστιώτη.
Οι ναυτεργάτες οι οποίοι πραγματοποιούν από σήμερα επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες τόνισαν την ανάγκη για την απόσυρση ρυθμίσεων που θίγουν τη ναυτική εργασία, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αλλά και τη ανάληψη πρωτοβουλίας για την εξόφληση των δεδουλευμένων στα πληρώματα της ΝΕΛ.
Η διοίκηση της συνομοσπονδίας των ναυτικών, αναφερόμενη στη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την Κυριακή και δίνει τη δυνατότητα υπογραφής επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων για τους ναυτικούς στην ακτοπλοΐα, τόνισε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας έχει ήδη παραβεί τη Διεθνή Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας «MLC», αφού χωρίς διαπραγματεύσεις και εν μια νυκτί προχώρησε στη σχετική ρύθμιση. Οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ δεν απέκλεισαν επίσης προσφυγή στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.
Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς υποστήριξε ότι στόχος της πολιτικής ηγεσίας είναι η κατακερμάτιση του συνδικαλιστικού κινήματος και προειδοποίησε ότι τα ναυτεργατικά σωματεία είναι αποφασισμένα για όλα.
Εντός της ημέρας αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Χαλά με τον υπουργό Ναυτιλίας για το θέμα των δεδουλευμένων αποδοχών στα πληρώματα.
Δεν αποκλείεται επίσης να υπάρξει την Τρίτη νέα συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας ενόψει της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο την Τετάρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης