Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Υποβαθμίζει σε Β+ την MIG η Standard & Poor's

tags :
Υποβαθμίζει σε Β+ την MIG η Standard & Poor's
Σε υποβάθμιση της εταιρείας Marfin Investment Group προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, διαμορφώνοντας την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα και την ικανότητα έκδοσης ομολόγων στο 'B+' από 'BB' προηγουμένως. Αμετάβλητη διατήρησε την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση στο 'B', και το outlook σε αρνητικό. Η υποβάθμιση είναι απόρροια της υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας στις 29 Μαρτίου.
Η υποβάθμιση αντανακλά την αύξηση των κινδύνων για την εταιρεία συμμετοχών, καθώς και των προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει από το δύσκολο οικονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, το οποίο επιδρά στις αποτιμήσεις των συμμετοχών της εταιρείας. Ωστόσο, η θέση αυτή είναι  η ίδια με τις ελληνικές τράπεζες, μια βαθμίδα ανώτερη από τον ΟΤΕ.
Αναφορικά με την στρατηγική που ακολουθείται από τη διοίκηση της εταιρείας, ο οίκος θεωρεί ότι είναι επιθετική, διευρύνοντας την έκθεση της σε κίνδυνο, γεγονός που κρίνεται αρνητικά. Η ενίσχυση κεφαλαίου ύψους 941 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε στις 23 Μαρτίου η εταιρεία συνηγορεί σε αυτές τις εκτιμήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης