Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Attica Group - Σε διαπραγματεύσεις με τράπεζες και την Fortress για τη σύναψη ομολογιακού - Πλήρης επιβεβαίωση του bankingnews.gr

tags :
Attica Group - Σε διαπραγματεύσεις με τράπεζες και την Fortress για τη σύναψη ομολογιακού - Πλήρης επιβεβαίωση του bankingnews.gr
Ώστε να χρηματοδοτήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου
Σε προχωρημένες συζητήσεις/διαπραγματεύσεις με έναν μεγάλο αριθμό τραπεζών καθώς και με την Fortress Credit Corp, γνωστοποίησε ότι βρίσκεται η Attica Group, επιβεβαιώνοντας πλήρως το www.bankingnews.gr
Οι εν λόγω συζητήσεις αφενός δεν έχουν καταλήξει αφετέρου οποιαδήποτε τυχόν συμφωνία τελεί υπό την προϋπόθεση της σύμφωνης γνώμης των δανειστριών τραπεζών του Ομίλου της Attica Α.Ε. Συμμετοχών.
Στις εν λόγω συζητήσεις εξετάζεται μεταξύ άλλων προτεινόμενων εταιρικών πράξεων και η έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, το ύψος του οποίου και ο χρονικός ορίζοντας έκδοσης αυτού και γενικότερα ο χρόνος ολοκλήρωσης οποιασδήποτε τυχόν συμφωνίας δεν δύνανται ακόμα να προσδιορισθούν.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, η Attica Α.Ε. Συμμετοχών προσπαθεί αυτήν την περίοδο να εκμεταλλευτεί την ισχυρή χρηματοοικονομική θέση της (δάνεια Ομίλου Ευρώ 290 εκατ./αξίες πλοίων Ευρώ 628 εκατ.) προκειμένου να επιτύχει την μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωση του δανεισμού της και την προσέλκυση στρατηγικών συμμάχων, ώστε να χρηματοδοτήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου και να ενδυναμώσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στις διαδικασίες της συνολικής αναδιάρθρωσης του ακτοπλοϊκού κλάδου που βρίσκονται σε εξέλιξη με πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς.
Η Attica Α.Ε. Συμμετοχών θα προβεί σε σχετικές Ανακοινώσεις, εφόσον συντρέξει περίπτωση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Τι ανέφερε το www.bankingnews.gr από χτες, 14/4/2014:

Attica Group - Πολύ κοντά σε συμφωνία με το αμερικανικό fund Fortress για την κάλυψη της έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου

Πολύ κοντά σε συμφωνία για την πλήρη κάλυψη της έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου φαίνεται ότι βρίσκονται Attica Group και Fortress, με το αμερικανικό fund να επιβεβαιώνει την ψήφο εμπιστοσύνης του στις δραστηριότητες της θυγατρικής της MIG.
Οι συζητήσεις βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση τους, με την Attica Group να συνεχίζει τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης του ισολογισμού, καθώς η κρίση που έπληξε τις ελληνικές ακτοπλοϊκές κλυδώνισε ολόκληρο τον κλάδο.
Είναι προφανές ότι το αμερικανικό fund προσδοκά τα μέγιστα από την αναμενόμενη τουριστική άνοδο που έχει ξεκινήσει για την Ελλάδα και θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, καθώς εκτός από ξενοδοχεία και τουριστικά γραφεία, στους επωφελούμενους εντάσσονται και οι ακτοπλοϊκές, με την Attica Group να είναι μία από αυτές.
Την ίδια ώρα, η διοίκηση της Attica Group συνεχίζει να μελετά με τις δανείστριες τράπεζες την αναδιάρθρωση του δανεισμού της.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός του ομίλου το 2013 μειώθηκε στα 221 εκατ. ευρώ από 341 εκατ. ευρώ, ενώ οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις του ανέρχονται σε 68,4 εκατ. ευρώ.
Η βελτίωση των μεγεθών δεν σταματά στον δανεισμό, καθώς το 2013 ο όμιλος ενίσχυσε τον κύκλο εργασιών κατά 1,6% στα 260,16 εκατ. ευρώ έναντι 256 εκατ. ευρώ το 2012.
Τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα 27,15 εκατ. ευρώ έναντι 9,45 εκατ. το 2012

Πρώτη ενημέρωση: 10:40, Τρίτη 15 Απριλίου 2014



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης