Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αρχές Mαΐου κλείνει η συμφωνία για το ομολογιακό της Αttica Group - Το αμερικανικό fund Fortress θα επενδύσει 60 εκατ.

tags :
Αρχές Mαΐου κλείνει η συμφωνία για το ομολογιακό της Αttica Group - Το αμερικανικό fund Fortress θα επενδύσει 60 εκατ.
Η κίνηση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις δραστηριότητες της θυγατρικής της MIG
Μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Μαΐου αναμένεται να κλείσει η συμφωνία για το ομολογιακό δάνειο της Attica Group, το οποίο θα καλύψει η αμερικανική εταιρεία επενδύσεων Fortress.
To ύψος του ομολογιακού θα κυμαίνεται μεταξύ 40 και 60 εκατ. ευρώ, ενώ η κίνηση της Fortress αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις δραστηριότητες της θυγατρικής της MIG.
Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε και προ ημερών με επιστολή της προς το ΧΑ, η Attica Group, προσπαθεί αυτήν την περίοδο να εκμεταλλευτεί την ισχυρή χρηματοοικονομική θέση της (δάνεια Ομίλου Ευρώ 290 εκατ./αξίες πλοίων Ευρώ 628 εκατ.) προκειμένου να επιτύχει την μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωση του δανεισμού της και την προσέλκυση στρατηγικών συμμάχων, ώστε να χρηματοδοτήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου και να ενδυναμώσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στις διαδικασίες της συνολικής αναδιάρθρωσης του ακτοπλοϊκού κλάδου που βρίσκονται σε εξέλιξη με πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς.
Ταυτόχρονα ο Όμιλος επεξεργάζεται σχέδια ενίσχυσης του κύκλου εργασιών με νέους συνδυασμούς δρομολογίων, καθώς και την ανάπτυξη νέων δρομολογίων.
Οι κινήσεις αυτές έχουν αποφέρει και τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, καθώς όπως προκύπτει και από τα οικονομικά μεγέθη του 2013, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) ανήλθαν σε 2,03 εκατ. ευρώ από ζημιές ύψους 17,74 εκατ. το 2012.
Eπίσης στο τέλος του 2013 τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου ανέρχονταν σε 24,89 εκατ. ευρώ από 16 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ ο συνολικός δανεισμός του Ομίλου μειώθηκε κατά 51,41 εκατ. ευρώ.

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, 24 Απριλίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης