Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το fund Paulson αγόρασε το 10% της ΕΥΔΑΠ από την Πειραιώς - Aπό τα 86 εκατ. του deal, τα 57 εκατ. κέρδος της Πειραιώς

Το fund Paulson αγόρασε το 10% της ΕΥΔΑΠ από την Πειραιώς - Aπό τα 86 εκατ. του deal, τα 57 εκατ. κέρδος της Πειραιώς
Η τράπεζα Πειραιώς ήλεγχε το 10% της ΕΥΔΑΠ, μέσω της ΑΤΕΒank που απέκτησε το 2013
(upd3)Στην πώληση του 10% της ΕΥΔΑΠ, που αντιστοιχεί σε 10,64 εκατομμύρια μετοχές, προχώρησε η τράπεζα Πειραιώς, μέσω πακέτου στο Χρηματιστήριο.
Αγοραστής του πακέτου είναι το αμερικανικό fund Paulson, εξέλιξη που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης... στην ΕΥΔΑΠ μια εταιρεία με προοπτικές και καλή μερισματική απόδοση. 
Να σημειωθεί ότι το fund Paulson είναι βασικός μέτοχος στην τράπεζα Πειραιώς...
Το πακέτο ήταν συνολικής αξίας 86,2 εκατ. ευρώ ή 8,10 ευρώ ανά μετοχή. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Πειραιώς, επειδή στα λογιστικά της βιβλία είχε αποκτήσει με πολύ χαμηλό κόστος κτήσης το 10% της ΕΥΔΑΠ, από το deal αυτό αποκομίζει καθαρό κέρδος ύψους 57 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι η τράπεζα Πειραιώς ήλεγχε το 10% της ΕΥΔΑΠ, μέσω της ΑΤΕΒank που απέκτησε το 2013.
Στο μεταξύ, όπως έχει ήδη αναφέρει από το πρωί το www.bankingnews.gr, μία από τις υγιέστερες εταιρείες του Δημοσίου με ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα και μηδενικό τραπεζικό δανεισμό είναι η ΕΥΔΑΠ.
Η σημερινή τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,38 ευρώ και αποτελεί μία από τις ελάχιστες εταιρείες του Δημοσίου που διανέμει γενναίο μέρισμα στους μετόχους της.
Το μέρισμα θα καταβληθεί στις 13 Μαΐου και η αποκοπή θα γίνει στις 5 Μαΐου.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Αντώνης Βαρθολομαίος η εταιρεία διαθέτει ρευστότητα 270 εκατ. ευρώ και δεν έχει καμία οφειλή στις τράπεζες.
Ωστόσο αναμένει να παραλάβει από τη Geniki Bank το επενδυτικό σχέδιο από το οποίο θα προκύψει εάν και πόσα κεφάλαια θα περισσέψουν για να διανεμηθούν στους μετόχους.
Κατόπιν τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο θα υποβάλει σχετική πρόταση στους μετόχους.
Αναφερόμενος στα σενάρια ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, ο κ. Βαρθολομαίος αρνήθηκε να σχολιάσει δηλώνοντας αναρμόδιος.
Όπως τονίστηκε η εταιρεία το τελευταίο διάστημα ασκεί αυστηρή πολιτική εισπράξεων προκειμένου να μην παρατηρηθούν ανάλογα προβλήματα του παρελθόντος όπου οι συσσωρευμενες οφειλές ανέρχονταν σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

(Πρώτη ενημέρωση - Τετάρτη 30 Απριλίου 2014, ώρα 12:39)

Eλένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης