Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC - Στον δείκτη MSCI Emerging Market θα προστεθεί η Eurobank, στη θέση των ΕΛΠΕ - Στα 213 εκατ. δολ το όφελος

HSBC - Στον δείκτη MSCI Emerging Market θα προστεθεί η Eurobank, στη θέση των ΕΛΠΕ - Στα 213 εκατ. δολ το όφελος
Στις 14 Μαΐου η ανακοίνωση της τριμηνιαίας αναθεώρησης των δεικτών MSCI

"Η μετοχή της Eurobank θα προστεθεί στον δείκτη MSCI Emerging Market, αντικαθιστώντας τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων που θα διαγραφεί", εκτιμά η HSBC, παρουσιάζοντας τις προβλέψεις της ενόψει της ανακοίνωσης της τριμηνιαίας αναθεώρησης των δεικτών MSCI.
Υπενθυμίζεται πως η ανακοίνωση της τριμηνιαίας αναθεώρησης των δεικτών MSCI θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου.
Σύμφωνα με τη βρετανική τράπεζα, η αντικατάσταση των ΕΛΠΕ από τη Eurobank θα έχει ως αποτέλεσμα εισροές κεφαλαίων ύψους 213 εκατ. δολαρίων για την ελληνική αγορά.
Οι αλλαγές στους δείκτες MSCI μπορεί να ανακοινωθούν στις 14 του μηνός, ωστόσο θα πραγματοποιηθούν μετά το κλείσιμο των αγορών στις 30 Μαΐου.
Όπως επίσης προβλέπει η βρετανική τράπεζα, η στάθμιση της Eurobank στο δείκτη MSCI Emerging Markets υπολογίζεται στο 0,14%.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της HSBC, 516,8 εκατ. μετοχές θα διακινηθούν λόγω της προσθήκης της Eurobank. H αξία των μετοχών αυτών εκτιμάται στα 264 εκατ. δολάρια.
Αντίθετα, η στάθμιση της μετοχής των ΕΛΠΕ στον δείκτη MSCI Emerging Markets ήταν 0,017%. Οι εκροές κεφαλαίων εκτιμώνται στα 3,8 εκατ. μετοχές, αξίας περί τα 32,4 εκατ. δολάρια.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης