Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΛΠΕ - Υπεγράφη η σύμβαση μίσθωσης για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στον Πατραϊκό Κόλπο

ΕΛΠΕ - Υπεγράφη η σύμβαση μίσθωσης για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στον Πατραϊκό Κόλπο
Αμέσως μετά την επικύρωσή της από τη Βουλή, θα ξεκινήσουν οι έρευνες στο υποθαλάσσιο δυναμικό της περιοχής
Την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή του δυτικού Πατραϊκού Κόλπου ανακοίνωσε η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η σύμβαση υπεγράφη από το επιχειρηματικό σχήμα που αποτελείται από τις εταιρείες Ελληνικά Πετρέλαια (διαχειριστής - operator), Edison International και Petroceltic Resources, μετά την κατακύρωση που ακολούθησε την υποβολή και αξιολόγηση της σχετικής προσφοράς τους από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Αμέσως μετά την επικύρωση της σύμβασης από τη Βουλή, επισημαίνεται, τα Ελληνικά Πετρέλαια και οι εταίροι τους θα προχωρήσουν στην έρευνα και εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου δυναμικού της περιοχής, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες, ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογικές μεθόδους, με πλήρη σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και τις υφιστάμενες δραστηριότητές τους.
Η υπογραφή αυτής της σύμβασης μίσθωσης αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την Ελλάδα καθώς επανεκκινεί τη διαδικασία έρευνας υδρογονανθράκων στη χώρα μας, δημιουργώντας προϋποθέσεις για ουσιαστική συμμετοχή του Κλάδου στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας. Αποτελεί, επίσης, σταθμό για τα Ελληνικά Πετρέλαια, καθώς τους επιτρέπει να δραστηριοποιηθούν σε ένα ακόμη επιχειρηματικό κλάδο στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας τις δυνατότητές τους σε όλο το φάσμα της ενεργειακής βιομηχανίας, ενισχύοντας την αξιοπιστία τους σε διεθνές επίπεδο μέσω της συνεργασίας τους με εξειδικευμένες και δυναμικές πετρελαϊκές εταιρείες και δημιουργώντας προσδοκίες ότι οι επενδύσεις αυτές θα συνεισφέρουν θετικά στη μελλοντική κερδοφορία του ομίλου.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τα Ελληνικά Πετρέλαια διαθέτουν υψηλού επιπέδου επιστημονικό και τεχνικό στελεχιακό δυναμικό και έχουν συμμετάσχει και διεξάγει έρευνες πετρελαίου σε πολλές περιοχές στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της ΝΑ Ευρώπης (Ελλάδα, Λιβύη, Αίγυπτος, Αλβανία, Μαυροβούνιο).
Η Edison συμμετέχει σε έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων σε μεγάλο αριθμό παραχωρήσεων στην Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή, με ημερήσια παραγωγή περίπου 53.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου και η Petroceltic, επίσης, σε περιοχές στη ΝΑ Ευρώπη και Μέση Ανατολή, με ημερήσια παραγωγή 25.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου. Η συνεργασία των τριών έμπειρων και οικονομικά εύρωστων εταιρειών παρέχει όλα τα εχέγγυα σε επιστημονικό, τεχνολογικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό επίπεδο, για την επιτυχή διεξαγωγή των εργασιών έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στον Πατραϊκό κόλπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης