Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη - Συντριπτικά τα αποτελέσματα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ - Στο 97,9% το «όχι» και μόλις στο 2% το «ναι»

Θεσσαλονίκη - Συντριπτικά τα αποτελέσματα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ - Στο 97,9% το «όχι» και μόλις στο 2% το «ναι»
Έχει καταμετρηθεί το 8,85% των ψήφων
Συντριπτικά εναντίον της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ τάχθηκαν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του άτυπου δημοψηφίσματος.
Το εκλογικό αποτέλεσμα στους 11 δήμους της συμπρωτεύουσας, διαμορφώνεται  ως εξής:
«Όχι» 97,96%
«Ναι» 2,04%
Μέχρι στιγμής, έχει καταμετρηθεί το 8,85% του συνόλου των εκλογικών κέντρων.

Τι μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr
Ομαλά και χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η ψηφοφορία για την ιδιωτικοποίηση ή μη της ΕΥΑΘ, σε κάλπες που έχουν στηθεί παράλληλα με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Τη διαδικασία παρακολουθούν , ως «παρατηρητές» και τριάντα συνδικαλιστές εργαζόμενοι σε τομείς σχετικούς με οργανισμούς ύδρευσης, μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων Δημοσίων Υπηρεσιών (EPSU), καθώς και μέλη ευρωπαϊκών οργανώσεων κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, από άλλες χώρες της Ε.Ε. (Ιταλία, Σουηδία, Βέλγιο, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία, κ.α.).
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν από την Κεντρική «Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή» του δημοψηφίσματος, που αποτελείται από δεκαπέντε νομικούς του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, μετά το κλείσιμο της κάλπης στην «αίθουσα νερού» του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
Να σημειωθεί ότι με υπόδειξη της αστυνομίας κάλπη για το νερό απομακρύνθηκε από το προαύλιο εκλογικού κέντρου στην Τριανδρία και μετακινήθηκε σε εξωτερικό χώρο , χωρίς προβλήματα.
Έξω από τα εκλογικά κέντρα της Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί οι κάλπες για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, με αντικείμενο την ιδιωτικοποίηση -ή όχι- της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης της πόλης (ΕΥΑΘ ΑΕ).
Την κίνηση στηρίζουν 11 από τους 14 δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, αν και  τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, χαρακτηρίζει παράνομη την τοποθέτηση τρίτης κάλπης για το δημοψήφισμα, εντός των κτηριακών συγκροτημάτων των σχολείων.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι το δημοψήφισμα για ην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, που διεξάγεται έξω από τα εκλογικά τμήματα, δεν είναι νόμιμο και δήλωσε πως ο ίδιος δεν ψήφισε καθώς η διαδικασία «πρέπει να είναι βάση των νόμων» και εφόσον γίνει με τους όρους που πρέπει τότε θα «ψηφίσουμε όλοι».
Διευκρίνισε πάντως πως, κατά τη γνώμη του, οτιδήποτε «πολύτιμο», όπως το νερό, «δε μπορεί να φύγει από τη δημόσια αγκαλιά».
Συγκεκριμένα, με τη διαδικασία του αυτόφωρου, κατ' εντολήν εισαγγελέα, θα συλλαμβάνονται όσοι κατέχουν εκλογικούς καταλόγους, με σκοπό να προβούν σε δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση του νερού στη συμπρωτεύουσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης