Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία - Στους 33 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Αίρεται η κατάσταση εκτάκτης ανάγκης

tags :
Σερβία - Στους 33 οι νεκροί από τις πλημμύρες  - Αίρεται η κατάσταση εκτάκτης ανάγκης
Το γεγονός ότι είχαμε μία δύσκολη κατάσταση εδώ και δέκα μέρες, δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης
Τα μέλη της κυβέρνησης ομόφωνα αποφάσισαν την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα ενώ ο πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς πρότεινε να ετοιμαστεί ειδική έκθεση προς ενημέρωση της Σερβικής Βουλής και των πολιτών για τα μέτρα που ελήφθησαν το διάστημα που η Σερβία ήταν αντιμέτωπη με τις πλημμύρες.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, ανέφερε ότι μέχρι τώρα εντοπίστηκαν οι σοροί 33 θυμάτων και ότι έχει επιβεβαιωθεί ότι αιτία του θανάτου των 13 ανθρώπων ήταν πνιγμός.
Είναι τα ακριβή και αληθή στοιχεία που αφορούν ολόκληρη τη Σερβία, δήλωσε ο κ. Στεφάνοβιτς.
Ο ίδιος τόνισε ότι, νωρίτερα, σε συνεδρίαση της επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων αποφασίστηκε πως υπάρχουν οι συνθήκες για την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η οποία θα παραμείνει σε ισχύ σε δύο πόλεις και 16 δήμους της χώρας.
Από την άλλη ο πρωθυπουργός της Σερβίας τόνισε ότι η δύσκολη περίοδος και κατάσταση που προκλήθηκε από τις πλημμύρες δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για αναβολή ή ακύρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση.
«Το γεγονός ότι είχαμε μία δύσκολη κατάσταση εδώ και δέκα μέρες, δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για τις υποχρεώσεις που αναλάβαμε νωρίτερα και παρακαλώ όλους εκείνους, με τους οποίους συζήτησα για την υιοθέτηση νόμων προτεραιότητας και έπρεπε να έχουν έτοιμα τα νομοσχέδια, να μην καθυστερήσουν» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Ο Σέρβος πρωθυπουργός, χθες το βράδυ, σε απευθείας σύνδεση με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News απηύθυνε έκκληση στην Ευρώπη και στον κόσμο να βοηθήσουν τη Σερβία να ξεπεράσει τη μεγαλύτερη καταστροφή από πλημμύρες και πρόσθεσε ότι το κόστος των ζημιών μπορεί να φθάσει το 1 δισ. Ευρώ, αναφέρει το ΑΜΠΕ.
Ήταν η μεγαλύτερη καταστροφή που έπληξε ποτέ τη Σερβία, είπε ο κ. Βούτσιτς και πρόσθεσε ότι δυστυχώς χάθηκαν πολλές ανθρώπινες ζωές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης