Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) – Δεν μπορεί να εκποιήσει την ΕΥΑΘ η κυβέρνηση – Δεν μπορεί να παρακαμφεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Αλ. Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) – Δεν μπορεί να εκποιήσει την ΕΥΑΘ η κυβέρνηση – Δεν μπορεί να παρακαμφεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος
Μήνυμα ελπίδας το δημοψήφισμα, ότι μετά το νερό θα κρατήσουμε τα δημόσια αγαθά στον έλεγχο της κοινωνίας
Ελπιδοφόρο και σημαντικό χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη για την ΕΥΑΘ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει στην εκποίηση της εταιρείας, καθώς θα βρεθεί σε απόλυτη αντίθεση με την κοινωνία.
Όπως επισήμανε ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν μπορεί να παρακαμφεί από κανέναν, σημειώνοντας ότι οι περίπου 220 χιλιάδες ψηφοφόροι «έδωσαν την απάντησή τους για το πώς θέλουν την ύδρευση και το νερό στη Θεσσαλονίκη. Το θέλουν υπό δημόσιο έλεγχο, δημόσιο αγαθό, που πρόσβαση θα έχει ο κάθε πολίτης και οι δημόσιες αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την ποιότητά του».
Πρόσθεσε δε, ότι μετά το αποτέλεσμα, αλλά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΥΔΑΠ, «η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει στην εκποίηση, στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ. Αν το κάνει, θα βρεθεί σε απόλυτη αντίθεση με την τοπική κοινωνία αλλά και με το σύνολο του ελληνικού λαού».
Μάλιστα, όπως επισήμανε, ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού «θα οδηγούσε, όπως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην υποβάθμιση της ποιότητας του δημόσιου αυτού αγαθού καθώς και σε τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγιεινή».
Τέλος, χαρακτήρισε αισιόδοξο το μήνυμα του δημοψηφίσματος και πρόσθεσε ότι είναι «ένα μήνυμα ελπίδας ότι μετά το νερό θα μπορέσουμε να κρατήσουμε το δημόσιο πλούτο, τα δημόσια αγαθά στον έλεγχο της κοινωνίας, στον έλεγχο του ελληνικού λαού, διότι αποτελούν πλούτο του ελληνικού λαού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης