Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βενιάμης (Ένωση Εφοπλιστών) - Λάθος κίνηση οι επερωτήσεις πολιτικών στη Βουλή περί φοροελαφρύνσεων και παροχών στους εφοπλιστές

Βενιάμης (Ένωση Εφοπλιστών) - Λάθος κίνηση οι επερωτήσεις πολιτικών στη Βουλή περί φοροελαφρύνσεων και παροχών στους εφοπλιστές
Ο κ. Βενιάμης τόνισε τη σημασία της ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία
Τα αίτημα τν ατομικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα επανέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Θ.Βενιάμης, υποστηρίζοντας ότι θα συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για μεγαλύτερη απορρόφηση Ελλήνων ναυτικών στα ποντοπόρα πλοία.
 Παράλληλα ο κ. Βενιάμης τόνισε τη σημασία της ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία, καθώς και τις προοπτικές της, ενώ χαρακτήρισε λανθασμένη την κίνηση πολιτικών που έθεσαν επερωτήσεις στη Βουλή περί φοροελαφρύνσεων και παροχών στους εφοπλιστές.
Μίλησε ακόμη για υψηλό κόστος εργασίας στα ελληνικά ναυπηγεία, ενώ κατηγόρησε τα συνδικάτα για παρεμβάσεις που δυσχεραίνουν το έργο τους αποτρέποντας τους πλοιοκτήτες να φέρουν τα πλοία τους.
Ειδικότερα, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της έκθεσης των Ποσειδωνίων, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα, Παρασκευή, ο Θ.Βενιάμης ότι ο εφοπλισμός είναι στην Ελλάδα οικειοθελώς και ότι αυτό που επιθυμεί η εφοπλιστική κοινότητα είναι να εφαρμόζονται τα νομίμως ισχύοντα, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό.
«Είναι λάθος και ορισμένοι πολιτικοί να καταθέτουν επερωτήσεις στη Βουλή και να αναφέρονται σε φοροελαφρύνσεις και φορολογικές παροχές προς τους εφοπλιστές, όταν εμείς έχουμε τον φόρο χωρητικότητας τον οποίο έχουν κατοχυρώσει οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και το έχουν πάρει οι περισσότερες και μη ευρωπαϊκές που ασχολούνται με τη ναυτιλία» τόνισε.
Ο πρόεδρος της ΕΕΕ είπε, επίσης, ότι όταν κάποια στιγμή ρώτησε κάποιον πολιτικό στη Βουλή να του κατονομάσει συγκεκριμένες φορολογικές ελαφρύνσεις, του είπε ότι τα τρόφιμα και τα υλικά που μπαίνουν στα πλοία είναι αφορολόγητα.
«Αν αυτό θεωρείται φορολογική ελάφρυνση, ας το καταργήσουν» πρόσθεσε. «Αλλά αυτό που θα γίνει είναι να ζημιωθεί η ελληνική σημαία, καθώς πολλοί από τους πλοιοκτήτες θα μεταφέρουν άμεσα τα πλοία σε σημαία της Μάλτας ή της Κύπρου ή άλλης ευρωπαϊκής χώρας» δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης