Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πακιστάν – Επίθεση Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο στο Καράτσι – Τουλάχιστον 26 νεκροί

Πακιστάν – Επίθεση Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο στο Καράτσι – Τουλάχιστον 26 νεκροί
«Είναι ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση του Πακιστάν ότι είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στους θανάτους αθώων πολιτών σε βομβιστικές επιθέσεις στα χωριά τους», επισήμανε σε μήνυμά του εκπρόσωπος των Ταλιμπάν
Τουλάχιστον 26 άτομα έχασαν τη ζωή τους από ολονύχτια επίθεση μαχητών Ταλιμπάν στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Πακιστάν, στο Καράτσι.
Η επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο του Καράτσι, έλαβε χώρα καθώς η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ προσπαθεί να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τους μαχητές Ταλιμπάν προκειμένου να λάβει τέλος η διαμάχη ετών.
Η επίθεση ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν 10 ένοπλοι που φορούσαν στρατιωτικές στολές, πυροβόλησαν προς τον παλιό τερματικό σταθμό, ο οποίος πλέον χρησιμοποιείται κυρίως για πτήσεις τσάρτερ.
Οι πακιστανοί Ταλιμπάν, μια συμμαχία ομάδων ανταρτών που μάχονται να ανατρέψουν την κυβέρνηση και να επιβάλλουν το καθεστώς της σαρία, ανέλαβαν την ευθύνη, σημειώνοντας ότι αποτελεί απάντηση στις επιθέσεις του στρατού σε προπύργιά τους κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν.
«Είναι ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση του Πακιστάν ότι είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στους θανάτους αθώων πολιτών σε βομβιστικές επιθέσεις στα χωριά τους», επισήμανε σε μήνυμά του εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.
Η επίθεση καταστρέφει τις όποιες πιθανότητες υπήρχαν για ειρηνευτικές ομιλίες με την κυβέρνηση του Ν. Σαρίφ, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία τον περασμένο χρόνο υποσχόμενος ότι θα βρει λύση προκειμένου να λάβει τέλος η διάρκειας ετών βία.
Στο αεροδρόμιο, οι μάχες διήρκεσαν πέντε ώρες, ενώ τουλάχιστον τρεις εκκωφαντικές εκρήξεις ακούστηκαν καθώς μαχητές που έφεραν εκρηκτικά ανατινάχθηκαν.
Σύμφωνα με τον στρατό, μέχρι την αυγή της Δευτέρας το αεροδρόμιο ήταν πλέον ασφαλές.
«Δέκα μαχητές μεταξύ 20 και 25 ετών σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας», ανέφερε αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης