Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Απορρίφθηκε η προσφυγή των εταιρειών Άκτωρ, Τέρνα και Ιντρακάτ κατά της Μέτκα - Στην τελική ευθεία το έργο ύψους 273 εκατ. ευρώ

tags :
Απορρίφθηκε η προσφυγή των εταιρειών Άκτωρ, Τέρνα και Ιντρακάτ κατά της Μέτκα - Στην τελική ευθεία το έργο ύψους 273 εκατ. ευρώ
Η Μέτκα έδωσε έκπτωση 18%
Απέρριψε τελικώς το δικαστήριο την προσφυγή που κατέθεσε η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-J&P ΑΒΑΞ - ΤΕΡΝΑ - ΙΝΤΡΑΚΑΤ κατά της Μέτκα του ομίλου Μυτιληναίου, που ανακηρύχθηκε μειοδότης για το σιδηροδρομικό έργο στο τμήμα Κιάτο - Ροδοδάφνη.
Η απόφαση βγήκε προ ημερών και ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση του έργου, μετά και την κύρωση της σύμβασης από την Βουλή. Το έργο είναι συνολικού ύψους 273 εκατ. ευρώ και η Μέτκα έδωσε έκπτωση 18%.
Να σημειωθεί ότι, όπως είχε αναφέρει το www.bankingnews.gr στις 5/5 η προσφυγή των εταιρειών Άκτωρ-Ιντρακάτ-J&Ρ-Τέρνα εναντίον της Μέτκα του ομίλου Μυτιληναίου δεν έγινε μόνο για να προκαλέσει καθυστερήσεις στο έργο.
Στελέχη της παραπάνω κοινοπραξίας υποστηρίζουν ότι η Μέτκα, στην προσπάθεια της να επανακάμψει στην ελληνική αγορά και να μειώσει την «έκθεση της» στη Συρία, διεκδικεί έργα με τιμές που «δεν βγαίνουν» ή όπως συνηθίζεται να αποκαλείται στην κατασκευαστική πιάτσα «έργα χτυπημένα».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, πλέον τα έργα που δημοπρατούνται στην Ελλάδα είναι με ελάχιστα περιθώρια κέρδους… σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε παλιότερα. Οι προϋπολογισμοί είναι σφικτοί και δεν υπάρχουν περιθώρια για μεγάλες εκπτώσεις.
Όταν λοιπόν η Μέτκα για το παραπάνω σιδηροδρομικό έργο, προϋπολογισμού 273 εκατ. ευρώ, δίνει έκπτωση 17,24% και ο δεύτερος μειοδότης 9,5% και ο τρίτος 8,5%, τότε – όπως υποστηρίζουν – είναι φανερό πώς η έκπτωση αυτή δίνεται μόνο και μόνο για να πάρει το έργο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης