Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρέμβαση Σαμαρά για την εκτόνωση της πρώτης ενδοκυβερνητικής κρίσης - Αναζητείται λύση στην κόντρα Μητσοτάκη - Λοβέρδου για τους διοικητικούς

Παρέμβαση Σαμαρά για την εκτόνωση της πρώτης ενδοκυβερνητικής κρίσης - Αναζητείται λύση στην κόντρα Μητσοτάκη - Λοβέρδου για τους διοικητικούς
Στο Μαξίμου κατέφθασε και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης
Με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά επιχειρείται η εκτόνωση της πρώτης ενδοκυβερνητικής κρίσης, που ξέσπασε μεταξύ των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας, κ. κ. Κ. Μητσοτάκη και Α. Λοβέρδου.
Όπως έγινε γνωστό, στο Μέγαρο Μαξίμου εκλήθη πριν από λίγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να βρεθεί λύση για το θέμα της διαθεσιμότητας 1.136 διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων.
Ο Αντώνης Σαμαράς πραγματοποιεί τις τελευταίες ώρες επαφές με τις ηγεσίες των εμπλεκόμενων υπουργείων, ενώ πριν από λίγο στο Μαξίμου κατέφθασε και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί είχε προηγηθεί συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των κ.κ. Βενιζέλου, Σταμάτη, Μητσοτάκη και Λοβέρδου, χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα, αλλά με τη διαβεβαίωση από όλες τις πλευρές ότι θα δοθεί λύση μέχρι το απόγευμα.
Η διαφορά, η οποία έχει προκαλέσει εμπλοκή στο εν λόγω θέμα, αφορά περίπου 300 υπαλλήλους.
Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος ζητά να διατεθούν 883 θέσεις για την κινητικότητα, εν αντιθέσει με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ζητά να διατεθούν 500-550 θέσεις, κάτι που αποτελεί και μνημονιακή δέσμευση.
Σημειώνεται ότι ο κ. Λοβέρδος συμφωνεί με τη θέση του πρώην υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, ο οποίος είχε ζητήσει την επανατοποθέτηση 781 υπαλλήλων στα ίδια Ιδρύματα που υπηρετούσαν και 102 υπαλλήλων σε άλλα ΑΕΙ και ΤΕΙ, που έχουν ανάγκες προσωπικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης