Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Εμμένει στο θέμα της επανεξέτασης των απολύσεων στο δημόσιο ο Λοβέρδος (υπουργός Παιδείας) - Ανοιχτό το ζήτημα για την κυβέρνηση

Εμμένει στο θέμα της επανεξέτασης των απολύσεων στο δημόσιο ο Λοβέρδος (υπουργός Παιδείας) - Ανοιχτό το ζήτημα για την κυβέρνηση
«Eπαναφορά της ηρεμίας και της "κανονικότητας" σε όλους τους τομείς», ζητά ο Λοβέρδος
Εμμένει στη θέση του ως προς το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος βρίσκεται σε έντονη αντιπαράθεση με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων στα ΑΕΙ.
Σε συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο, ο κ. Λοβέρδος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το θέμα των απολύσεων στον δημόσιο τομέα πρέπει να επανεξεταστεί».
«Ανήκω στους βουλευτές που καταψήφισα αυτές τις ρυθμίσεις όχι γιατί είμαι αντίθετος στον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά γιατί θεωρούσα πως ο τρόπος με τον οποίο έγινε ήταν με χτύπημα στο ψαχνό. Σε αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, και με τις καταληκτικές ημερομηνίες να μας πιέζουν αποφασίστηκε να δοθεί μια παράταση ώστε να μπορέσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στη δική της αξιολόγηση των δεδομένων» αναφέρει σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος τονίζει ότι προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας θα είναι η «επαναφορά της ηρεμίας και της "κανονικότητας" σε όλους τους τομείς».
Υπογραμμίζει, επίσης, ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου θα σεβαστεί ό,τι έχει γίνει και θα τηρήσει συμφωνίες. «Με προσεκτικά βήματα θα αμβλύνουμε προβλήματα και θα ανοίξουμε τον ορίζοντα της εκπαίδευσης στη νέα εποχή για τη χώρα μας» αναφέρει.
Να σημειωθεί ότι το θέμα της κινητικότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων ήταν η αφορμή να ξεσπάσει η πρώτη ενδοκυβερνητική κόντρα μετά τον ανασχηματισμό, η οποία προς το παρόν τουλάχιστον επιλύθηκε με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού.
Η λύση που δόθηκε είναι η ολιγοήμερη παράταση στη διαθεσιμότητα των 341 διοικητικών υπαλλήλων, η οποία κανονικά έληγε σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης