Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ – Συνεχής η επιδείνωση της ανεργίας των ναυτικών – Τίθενται σε κίνδυνο οι θέσεις εργασίας με την κυβερνητική πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ – Συνεχής η επιδείνωση της ανεργίας των ναυτικών – Τίθενται σε κίνδυνο οι θέσεις εργασίας με την κυβερνητική πολιτική
Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν και είχαν ως γνώμονα την ικανοποίηση των εφοπλιστικών αιτημάτων έχουν συμβάλει στη διαμορφούμενη κατάσταση
Επίκαιρη επερώτηση για το θέμα της ανεργίας των ναυτικών κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τονίζοντας την αναγκαιότητα αντιμετώπισης του προβλήματος στον χώρο της ναυτεργασίας, το οποίο «το τελευταίο διάστημα έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις».
Όπως επισημαίνεται, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ευθύνονται οι πολιτικές των κυβερνήσεων που «λειτουργούσαν με γνώμονα την ικανοποίηση των εφοπλιστικών αιτημάτων», αλλά και «το νέο θεσμικό πλαίσιο στην ακτοπλοΐα (Ν. 4150/2013), το οποίο έθεσε εκτός εργασίας εκατοντάδες ναυτεργάτες, καθώς και η απελευθέρωση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, που οδήγησε στην αλλαγή νηολογίου τα τελευταία κρουαζιερόπλοια με ελληνική σημαία, γεγονός που επέδρασε αρνητικά, στην εργασία των Ελλήνων ναυτικών σε αυτά».
Παράλληλα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφουν την επερώτηση τονίζουν ότι «η κατάσταση με την ανεργία των ναυτικών, συνεχώς επιδεινώνεται» και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση με την κατάθεση νομοσχεδίου από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου για τα τουριστικά πλοία, σύμφωνα με το οποίο, τίθενται σε κίνδυνο οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας Ελλήνων ναυτικών και σε αυτό τον κλάδο».
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν, «αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, είναι η εξαθλίωση των ανέργων ναυτικών, σε σημείο που πολλοί από αυτούς να συντηρούνται από την εκκλησία και ανθρωπιστικές Οργανώσεις».
Παράλληλα, καταφέρονται εναντίον του υπουργού Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη, σημειώνοντας ότι «με δηλώσεις του στη Βουλή, αμφισβήτησε ακόμα και την ικανότητα των Ελλήνων ναυτεργατών, προκειμένου να νομιμοποιήσει την επιλογή των εφοπλιστών, που επιλέγουν χαμηλόμισθους αλλοδαπούς ναυτικούς. Αυτή του η στάση, είναι δηλωτική της πρόθεσής του, να μην επιβληθεί κανένα μέτρο υπέρ της απασχόλησης των ναυτικών, που θα θίγει την πλοιοκτησία».
Σημειώνεται ότι την επερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Τζένη Βαμβακά, Δημήτρης Γάκης, Αγνή Καλογερή, Χρήστος Καραγιαννίδης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Κώστας Μπάρκας, Μαρία Μπόλαρη, Ιωάννης Σταθάς, Δημήτρης Στρατούλης, Νίκος Συρμαλένιος και Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης