Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία – Δημοψηφίσματα για όλα τα μεγάλα θέματα προτείνει ο Ν. Φάρατζ (UKIP) – Πολύτιμο δίχτυ ασφαλείας η άμεση δημοκρατία

Βρετανία – Δημοψηφίσματα για όλα τα μεγάλα θέματα προτείνει ο Ν. Φάρατζ (UKIP) – Πολύτιμο δίχτυ ασφαλείας η άμεση δημοκρατία
Παραδέχθηκε ότι μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικούς κινδύνους, πρόσθεσε ωστόσο ότι είναι ένα ρίσκο που αξίζει να πάρουμε
Μια άμεσου τύπου δημοκρατία επιθυμεί ο ηγέτης του βρετανικού κόμματος UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, με πολλά ελβετικού στιλ δημοψηφίσματα, ενώ υποστήριξε ότι θα πρέπει να ανακαλείται άμεσα η βουλευτική εντολή εάν κάποιος βουλευτής βρεθεί ένοχος για κακοδιοίκηση.
Σε ομιλία του στη βρετανική δεξαμενή σκέψης «Ινστιτούτο για την Κυβέρνηση» επισήμανε ότι στη Βρετανία τα μεγάλα δημοψηφίσματα περιορίζονται σε συνταγματικά ζητήματα, όπως το μέλλον του εκλογικού συστήματος ή η σχέση της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ερωτηθείς υπό ποίες προϋποθέσεις πρέπει να διενεργούνται, επισήμανε ότι ο λαός πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ψηφίζει προκειμένου να μπλοκάρει αποφάσεις στις οποίες αντιτίθεται.
Παράλληλα, πρότεινε αυτό να συμβαίνει αν το 5% του εκλογικού σώματος μαζέψει υπογραφές σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μεταξύ τεσσάρων και έξι μηνών.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, βλέπω την άμεση δημοκρατία ως ένα πολύτιμο δίχτυ ασφαλείας, όταν η πολιτική τάξη είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας με τις πολιτικές απόψεις, ενώ παραδέχθηκε ότι η άμεση δημοκρατία μπορεί να εγκυμονεί πολιτικούς κινδύνους, όμως ανέφερε χαρακτηριστικά, αυτό είναι ένα ρίσκο που αξίζει να πάρουμε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης