Τελευταία Νέα
Πολιτική

Α. Λοβέρδος (υπ. Παιδείας) – «Ναι» σε διορθωτικές αλλαγές στην Τράπεζα Θεμάτων, «όχι» στην κατάργησή της

Α. Λοβέρδος (υπ. Παιδείας) – «Ναι» σε διορθωτικές αλλαγές στην Τράπεζα Θεμάτων, «όχι» στην κατάργησή της
Παραδέχθηκε ότι η αδυναμία κάλυψης των ιδρυμάτων όσον αφορά τη διεύρυνση των δικαιούχων για μετεγγραφές στα ΑΕΙ οφείλεται και στην έλλειψη διοικητικών υπαλλήλων
Απέκλεισε για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο κατάργησης της Τράπεζας Θεμάτων ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι αν μετά τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων της πρώτης Λυκείου καταδειχθεί «οριζόντια αποτυχία» είναι επιβεβλημένη η λήψη διορθωτικών μέτρων.
Όπως επισήμανε ο υπουργός σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, «δεν πρόκειται να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων» και πρόσθεσε ότι σε κάποιες «κατηγορίες μαθημάτων ήταν εύστοχες οι ερωτήσεις. Στα μαθήματα θετικής κατεύθυνσης υπήρξε πρόβλημα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρει η πολιτεία πίσω τον θεσμό, η Τράπεζα θεμάτων είναι θεσμός κοινωνικά ευαίσθητος».
Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα δούμε τα διορθωτικά μέτρα που θα πάρουμε με βάση τις εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Αν η συγκέντρωση των αποτελεσμάτων μας δείξει οριζόντια αποτυχία στην α’ λυκείου είναι επιβεβλημένο να παρέμβουμε υπέρ της ορθής εφαρμογής του μέτρου».
Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της διεύρυνησης των δικαιούχων για μετεγγραφές στα ΑΕΙ και την αδυναμία των ιδρυμάτων να τις καλύψουν, ο κ. Λοβέρδος παραδέχθηκε ότι η αδυναμία αυτή οφείλεται και στην έλλειψη διοικητικών υπαλλήλων.
Όπως ανέφερε, ο χρόνος και τα κριτήρια που θα αποφασίζουν τα τμήματα θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στη 1 το μεσημέρι με τους προέδρους των ΤΕΙ και τους πρυτάνεις και συμπλήρωσε ότι «σήμερα θα δώσουμε τις κατά το δυνατόν καλύτερες λύσεις».
«Ο νόμος λεει ότι θα αποφασίζουν τα ιδρύματα για τις μετεγγραφές. Δεν προσπαθούμε να πετάξουμε το μπαλάκι. Δεν μπορούμε να δώσουμε τίποτε άλλο είναι η εποχή της μεγάλης δυσκολίας», ανέφερε.
Ερωτηθείς σχετικά με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σημείωσε ότι αύριο, Τρίτη, θα ανοίξουν οι σχολές και ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «μόνο σε πόλεμο κλείνουν αυτά τα ιδρύματα, και πολλές φορές ούτε σε πόλεμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης