Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδ. Λοβέρδος (υπ. Παιδείας) – Αδικαιολόγητη η απόφαση των διοικητικών να κλείσουν το Πολυτεχνείο – Το ΕΜΠ ανήκει στον ελληνικό λαό

Ανδ. Λοβέρδος (υπ. Παιδείας) – Αδικαιολόγητη η απόφαση των διοικητικών να κλείσουν το Πολυτεχνείο – Το ΕΜΠ ανήκει στον ελληνικό λαό
Την Παρασκευή ξεκινά η αξιολόγηση στα οκτώ πανεπιστήμια, με πρώτο το Πολυτεχνείο, σύμφωνα με τον υπουργό
Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων να κλείσουν το Πολυτεχνείο, υπογραμμίζοντας ότι το Ίδρυμα ανήκει στον ελληνικό λαό και προσθέτοντας ότι είναι λάθος να χάνεται μια εξεταστική περίοδος.
Η απώλεια του εξαμήνου, σημείωσε, σημαίνει αστάθεια για το Ίδρυμα για πάνω από τρία - τέσσερα χρόνια, για έναν πλήρη φοιτητικό κύκλο.
Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ακόμη ότι την Παρασκευή ξεκινά η αξιολόγηση των οκτώ πανεπιστημίων, με πρώτο το Πολυτεχνείο, ενώ επισήμανε ότι στόχος είναι μέχρι την άλλη εβδομάδα να μην υπάρχει υπό εκκρεμότητα κανένα θέμα στο ΕΜΠ.
Παράλληλα, επισήμανε ότι έχει καλέσει κατ’ επανάληψη τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΜΠ να συζητήσουν μαζί του και ζήτησε για μια ακόμη φορά «να μην κλείσουν το ίδρυμα. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα, δεν είναι δικό τους, ανήκει στον ελληνικό λαό».
Ερωτηθείς για τις μετεγγραφές φοιτητών πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών τόνισε ότι θα γίνονται με αυτόματη διαδικασία, χωρίς την ανάγκη κατάθεσης αίτησης, απόφαση που όπως σημείωσε θα δημοσιοποιηθεί σήμερα, καθώς από αύριο Πέμπτη οι υποψήφιοι φοιτητές καλούνται να καταθέσουν το μηχανογραφικό δελτίο.
Γενικότερα για το θέμα των κριτηρίων για τις μετεγγραφές φοιτητών, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι είναι μία απόφαση που έχει ληφθεί από τον προκάτοχό του κ. Αρβανιτόπουλο τον Μάιο και πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή, συμπληρώνοντας ότι θα ισχύσει το εισοδηματικό κριτήριο των 9.000 ευρώ κατ’ άτομο στην οικογένεια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης