Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Α.Λοβέρδος (Υπ.Παιδείας) - Με ρύθμιση θα αποκτήσουν επαγγελματικά δικαιώματα οι απόφοιτοι σχολών του ΟΑΕΔ

Α.Λοβέρδος (Υπ.Παιδείας) - Με ρύθμιση θα αποκτήσουν επαγγελματικά δικαιώματα οι απόφοιτοι σχολών του ΟΑΕΔ
Στα πλαίσια νομοσχεδίου για την Τεχνική Εκπαίδευση
«Με ειδική ρύθμιση θα αποκτήσουν εργασιακά δικαιώματα οι απόφοιτοι σχολών του ΟΑΕΔ», δήλωσε ο υποργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος,  με αφορμή την ερώτηση ερώτηση που έθεσε στη Βουλή των εφήβων, ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης.
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, ότι «υπάρχει μεγάλη εμπλοκή με τα επαγγελματικά δικαιώματα Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα», καθώς «υπάρχουν οχτώ επίπεδα επαγγελματικών τίτλων σύμφωνα με τις καταστάσεις του Υπουργείου Παιδείας και είναι πολύ δύσκολο ειδικά για τα παιδιά να μπουν σε αυτούς τους πίνακες και να καταλάβουν ποιο είναι το επαγγελματικό μέλλον τους, αν σπουδάσουν επιλέγοντας μία από αυτές τις εκδοχές».
Έπειτα αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις του υπουργείου λέγοντας ότι πρώτη προτεραιότητα είναι να απλοποιηθεί η πληροφόρηση.
Συνέχισε λέγοντας ότι τα σχολεία ΟΑΕΔ αντιστοιχούν «με τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ και συνεπώς είναι αδικία για τα παιδιά αυτά να μην έχουν διέξοδο σε επαγγέλματα».
Τόνισε, όμως, ότι «δεν μπορούν να έχουν την ίδια διέξοδο με αποφοίτους ΕΠΑΛ , Τεχνικού Λυκείου ή ΤΕΙ αλλά έχουν μια άλλη δυνατότητα απόκτησης αρχικών επαγγελματικών δικαιωμάτων, Επιπέδου Β΄ και στη συνέχεια τη δυνατότητα να φοιτήσουν στις ΣΕΚ, τις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης».
Η δυνατότητα αυτή θα τους δοθεί από ρύθμιση που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή τον Αύγουστο, στα πλαίσια νομοσχεδίου, που βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης, για την Τεχνική Εκπαίδευση το οποίο προετοιμάστηκε από τον προηγούμενο υπουργό παιδείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης