Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΕΛΠΕ: Διατηρεί τη σύσταση Neutral η BofA Merrill Lynch, εν όψει των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου του 2014

ΕΛΠΕ: Διατηρεί τη σύσταση Neutral η BofA Merrill Lynch, εν όψει των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου του 2014
Παραμένει αβέβαιο το outlook λόγω των εμποδίων στα περιθώρια διύλισης
Αμετάβλητη διατηρεί τη σύσταση Neutral για τα Ελληνική Πετρέλαια η Bank of America Merrill Lynch, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της εισηγμένης για το β΄τρίμηνο του 2014, την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014.
Η αμερικανική τράπεζα, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 28 Ιουλίου 2014, προβλέπει άνοδο των EBITDA στα 64,5 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμά ότι η εγχώρια αγορά θα επωφεληθεί από την αύξηση της ζήτησης λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης.
Ωστόσο, πέραν της αυξημένης εποχιακής τουριστικής κίνησης, η όποια ανοδική τάση στη ζήτηση είναι αβέβαιη, λόγω του εκκολαπτόμενου σταδίου στο οποίο βρίσκεται η ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και λόγω της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας την άνοιξη του 2015.
Παρά το γεγονός ότι τα περιθώρια διύλισης έχουν σίγουρα ανακάμψει από τα χαμηλά επίπεδα του δ΄τριμήνου 2013, το μέλλον παραμένει αβέβαιο, προειδοποιεί η BofA Merrill Lynch.
Κατά τη διάρκεια του 2014 τα margins ήταν εξαιρετικά ευαίσθητα, όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα και τη διάρκεια των διακοπών συντήρησης, ενώ, επίσης, παρουσιάζουν αδυναμία, λόγω της αύξησης της προσφοράς από τη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.
Ενώ προβλέπεται ότι τα margins θα ανακάμψουν ελαφρώς σε ετήσια βάση το 2015, εξακολουθούν να υπάρχουν καθοδικοί κίνδυνοι, λόγω της παρατεταμένης παγκόσμιας
πλεονάζουσα παραγωγικής ικανότητας.
Ο οίκος υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή το 2014-2016 κατά 18% κατά μέσο όρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης