Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Πόλεμος» ΤΑΙΠΕΔ με Intralot – Διαψεύδεται το ύψος του τιμήματος για το ιπποδρομιακό στοίχημα - Φτάνει στα 56,2 εκατ. ευρώ

tags :
«Πόλεμος» ΤΑΙΠΕΔ με Intralot – Διαψεύδεται το ύψος του τιμήματος για το ιπποδρομιακό στοίχημα - Φτάνει στα 56,2 εκατ. ευρώ
Η πρόταση φτάνει τα 56,2 εκατ. ευρώ σύμφωνα με την Intralot
Σε διάψευση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) προχώρησε σήμερα η Intralot, σχετικά με την προσφορά της τελευταία στο διαγωνισμό για το ιπποδρομιακό στοίχημα.
Oπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Intralot "η οικονομική πρότασή της σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού για το εικοσαετές δικαίωμα διοργάνωσης ιπποδρομιών και αμοιβαίου στοιχήματος ανέρχεται στο ποσό των 56.281.920 ευρώ σε σημερινές τιμές.
Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται επιπλέον έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου που αναμένονται από την συνέχιση της ιπποδρομιακής δραστηριότητας στην Ελλάδα (όπως φορολογία τυχερών παιχνιδιών, κέρδη νικητών, φόρος εισοδήματος κλπ.)".
Να σημειωθεί ότι η προσφορά της Intralot αφορά 5,25 εκατ ευρώ για την άδεια του ιπποδρομιακού στοιχήματος και 2,5 εκατ ευρώ κατ'έτος για τα 20 χρόνια παραχώρησης, με σημερινές τιμές.
Υπενθύμιζεται ότι την Παρασκευή το ΤΑΙΠΕΔ ανέφερε ότι θα τεθεί προς αξιολόγηση στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων και στους συμβούλους του έργου η οικονομική προσφορά, ύψους 5,2 εκατ. ευρώ, της Intralot για το ιπποδρομιακό στοίχημα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα εντός του Αυγούστου.
Να σημειωθεί ότι η Intralot διεκδικεί σήμερα περί τα 25 εκατ. ευρώ από τον ΟΔΙΕ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν σκοπεύει να πληρώσει για το ιπποδρομιακό στοίχημα με τα χρήματα που διεκδικεί από τον Οργανισμό. Μάλιστα η Intralot έχει προσημειώσει και το ακίνητο του Ιπποδρόμου για οφειλές περί τα 8 εκατ. ευρώ.

Ελένη Μπότα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης