Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πακιστάν: Πέμπτη ημέρα διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης Σαρίφ – Σε συλλήψεις περίπου 150 ατόμων προχώρησε η αστυνομία

Πακιστάν: Πέμπτη ημέρα διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης Σαρίφ – Σε συλλήψεις περίπου 150 ατόμων προχώρησε η αστυνομία
Η κυβέρνηση κατηγορείται για νοθεία στις εκλογές, αλλά και διαφθορά
Καθώς οι διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, εισέρχονται στην πέμπτη ημέρα, η αστυνομία κατά τη διάρκεια της νύχτας προχώρησε στη σύλληψη 150 υποστηρικτών των επικεφαλής των διαδηλώσεων στην επαρχία Πουντζάμπ, ανέφεραν αστυνομικές πηγές.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ιμράν Καν, μαζί με έναν κληρικό, τον Ταχίρ ουλ-Καντρί, έχουν οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες κόσμου από το Πουντζάμπ στο Ισλαμαμπάντ με στόχο να ρίξουν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, τον οποίο κατηγορούν για νοθεία στις εκλογές και διαφθορά.
Σημειώνεται ότι οι Καν και Καντρί πραγματοποιούν ξεχωριστές διαδηλώσεις, καθώς έχουν διαφορετική άποψη για το τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση που πέσει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σαρίφ.
Οι διαδηλωτές ασκούν περαιτέρω πιέσεις στην 15μηνη κυβέρνηση, η οποία παλεύει να αντιμετωπίσει την υψηλή ανεργία, τις καθημερινές διακοπές ρεύματος, αλλά και τις επιθέσεις Ταλιμπάν.
Οι διαδηλώσεις εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την πολιτική σταθερότητα στο Πακιστάν, μια χώρα 180 εκατ. ανθρώπων.
Η αστυνομία στο Πουντζάμπ, την πιο πλούσια, αλλά και πιο πολυπληθή επαρχία της χώρας, συνέλαβε 147 υποστηρικτές των Καν και Καντρί κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να τους αποτρέψει από το να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις στο Ισλαμαμπάντ, ανέφερε ο αστυνομικός διοικητής.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Ιμράν Καν, ανέφερε χθες Δευτέρα ότι θα οδηγήσει τους διαδηλωτές την Τρίτη στην «κόκκινη ζώνη» της πρωτεύουσας, μια περιοχή στην οποία εδρεύουν οι πρεσβείες δυτικών χωρών, αλλά και υπουργεία.
Από την πλευρά του ο Καντρί θα πραγματοποιήσει σύσκεψη προκειμένου να αποφασιστεί αν θα διαδηλώσουν μαζί με τους υποστηρικτές του Ιμράν Κάν.
Η κυβέρνηση, πάντως, έχει διαμηνύσει ότι δεν θα τους επιτρέψει να εισέλθουν στην περιοχή αυτή, στην οποία έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της αστυνομίας και παραστρατιωτικές δυνάμεις, αποκλείοντάς την μάλιστα με συρματοπλέγματα και κοντέινερ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης