Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο Αλ. Τσίπρας

Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο Αλ. Τσίπρας
Με προεκλογικό άρωμα θα πραγματοποιηθεί η ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο
Το πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να παρουσιάσει ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 79η ΔΕΘ.
Ειδικότερα σύμφωνα με το γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα ο οποίος μίλησε σε σύσκεψη κομματικών στελεχών από την κεντρική Μακεδονία που έγινε στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος για διαβούλευση με όλο τον λαό, το οποίο θα περιλαμβάνει τις άμεσες ενέργειες του ως κυβέρνηση, σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο.
«Για τον ΣΥΡΙΖΑ η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι το βασικό ζήτημα, το αν θα υπάρξουν 180 βουλευτές που θα ψηφίσουν ή δεν θα ψηφίσουν πρόεδρο της Δημοκρατίας, εμείς θέλουμε αυτή η κυβέρνηση να πέσει κάτω από την πίεση του λαϊκού παράγοντα», τόνισε.
«Το ζήτημα της ανάγκης ανατροπής της κυβέρνησης γίνεται όλο και πιο φανερό», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «αυτό πρέπει να είναι και το μήνυμα που πρέπει να σταλεί από το συλλαλητήριο» το οποίο θα γίνει την ημέρα των εγκαινίων της 79ης ΔΕΘ (Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου) από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Βίτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει αναβαθμισμένη παρουσία της κυβέρνησης στην 79η ΔΕΘ και από το βήμα της να γίνουν εξαγγελίες με προεκλογικό χρώμα και έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Το σχέδιο του προγράμματος είναι έτοιμο και θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις στο κόμμα, με τους κοινωνικούς φορείς και με τις πολιτικές δυνάμεις, που θα μπορούσε να συνεργαστεί μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν την παρουσίαση του στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν θεματικές εκδηλώσεις σχετικά με τις θέσεις και προτάσεις γύρω από την ανεργία, τη φτώχεια, τη δημοκρατία, τη φορολογία και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έχει αλλάξει το πολιτικό σκηνικό και πέρα από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, έχει καταδικαστεί η κυβερνητική πολιτική και απονομιμοποιείται, από πολιτική άποψη, η δυνατότητα της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου να νομοθετεί, να παίρνει μέτρα και αυτό που έπρεπε να κάνει είναι το ταχύτερο δυνατό να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές».
Για τον κοινωνικοπολιτικό συνασπισμό που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές σημείωσε ότι «γίνεται πράξη και προωθεί πράξεις».
Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με τη Δημοκρατική Αριστερά τόνισε πως η ΔΗΜΑΡ είναι σε «μεταβατική κατάσταση», ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα λόγο να παρέμβει στην αυτονομία της και η συζήτηση θα συνεχιστεί μετά το συνέδριο της.
Στη σύσκεψη έγινε συζήτηση για την καλύτερη προετοιμασία των οργανώσεων σχετικά με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο συλλαλητήριο στα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ και την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης