Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ενδιαφέρον κινεζικών ομίλων για συνεργασία με ελληνικά ναυπηγεία – Συνάντηση του προέδρου του ομίλου Fujian με τον γ.γ. του ΥΠΕΞ

Ενδιαφέρον κινεζικών ομίλων για συνεργασία με ελληνικά ναυπηγεία – Συνάντηση του προέδρου του ομίλου Fujian με τον γ.γ. του ΥΠΕΞ
Στο επίκεντρο της συνάντησης, η διεύρυνση της οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας
Το ενδιαφέρον του κινεζικού ομίλου Fujian Shipbuilding Industry Group για συνεργασία με ελληνικά ναυπηγεία, αλλά και ελληνικές εταιρείες ναυτιλιακού εξοπλισμού εξέφρασε ο πρόεδρός του Zhao Jinjie, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτη Μίχαλο.
Από την πλευρά του ο κ. Jinjie αναφέρθηκε στη συνεργασία του με ελληνικά ναυπηγεία, αλλά και ναυτιλιακές εταιρείες της χώρας και επισήμανε την υψηλή ζήτηση, από πλευράς κινεζικών ομίλων, για εξειδικευμένο προσωπικό με την απαραίτητη τεχνογνωσία στο ναυπηγοεπισκευαστικό και ευρύτερα ναυτιλιακό κλάδο.
Ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι οι έλληνες επαγγελματίες του κλάδου χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης και συμφώνησε ότι ένας από τους τομείς που παρουσιάζει ιδιαίτερες προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας είναι ο ναυπηγοεπισκευαστικός.
Πρόσθεσε ακόμη ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες αποτελούν τους σημαντικότερους πελάτες των κινεζικών ναυπηγείων, καθώς πάνω από 200 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται υπό κατασκευή αυτήν την περίοδο στη Κίνα.
Δεδομένης αυτής της συνεργασίας, ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκε σε δύο επιπλέον προτεινόμενους τρόπους προώθησης της διμερούς συνεργασίας, ήτοι στην αξιοποίηση της χρηματοδότησης που προσφέρουν τα κινεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στους έλληνες πλοιοκτήτες για εργασίες που υλοποιούνται όχι μόνο στην Κίνα, αλλά και στα ελληνικά ναυπηγεία.
Επίσης, αναφέρθηκε στην πρόταση της ελληνικής πλευράς να προστεθεί στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και εξειδικευμένο Μνημόνιο Συνεργασίας σχετικά με τα κινεζικά ναυπηγεία και τους Έλληνες προμηθευτές εξοπλισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης