Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΠΣΕ: Θετικές προσδοκίες των εξαγωγέων εν όψει ΔΕΘ

ΠΣΕ: Θετικές προσδοκίες των εξαγωγέων εν όψει ΔΕΘ
Μάλιστα οι καλύτερες επιδόσεις των εξαγωγικών επιχειρήσεων σε πολλούς κλάδους περιορίζουν το μπαράζ αρνητικών εξελίξεων που ανέδειξε η ρωσο-ευρωπαϊκή κρίση
Θετικές προσδοκίες δημιουργούνται στον εξαγωγικό κόσμο, εν όψει της ΔΕΘ και των εξαγγελιών που θα κάνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε αυτήν, όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) Χριστίνα Σακελλαρίδη.
Η κ. Σακελλαρίδη εκτιμά πως η άνοδος των εξαγωγών, σύμφωνα με τα στοιχεία για τον περασμένο Ιούνιο, και οι καλύτερες επιδόσεις των εξαγωγικών επιχειρήσεων σε πολλούς κλάδους περιορίζουν το μπαράζ αρνητικών εξελίξεων που ανέδειξε η ρωσο-ευρωπαϊκή κρίση.
Ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι, όπως λέει, το γεγονός ότι στον εξαγωγικό κόσμο δημιουργούνται θετικές προσδοκίες εν όψει της φετινής ΔΕΘ.
«Η προώθηση, από τον αρμόδιο υπουργό, Νικόλαο Δένδια, των σχεδίων για τη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας, που αποτελεί χρόνιο αίτημα του ΠΣΕ, καθώς και οι πληροφορίες για εξαγγελίες από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, περί επιτάχυνσης των δράσεων του αναπτυξιακού πλάνου της κυβέρνησης για ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και την ελάφρυνση των φορολογικών και άλλων βαρών από φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, προσθέτουν αισιοδοξία στους εξαγωγείς», δήλωσε.
Η πρόεδρος του ΠΣΕ πρόσθεσε πως «η ενεργοποίηση του Αναπτυξιακού Ταμείου στα πρότυπα της γερμανικής KfW, η προώθηση της δημιουργίας Αναπτυξιακής Τράπεζας, η μετάβαση στα σταδιακά χαμηλότερους ενιαίους φορολογικούς συντελεστές και η επίλυση του προβλήματος των "κόκκινων" δανείων και των δόσεων για την τακτοποίηση οφειλών προς το Δημόσιο, αποτελούν ένα μείγμα πολιτικών, η εφαρμογή των οποίων θα προσδώσει νέα δυναμική στις ελληνικές εξαγωγές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης