Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πακιστάν: Αναπτερώνονται οι ελπίδες εξεύρεσης λύσης στην πολιτική κρίση – Συνομιλίες μεταξύ κυβέρνησης-αντικυβερνητικών

Πακιστάν: Αναπτερώνονται οι ελπίδες εξεύρεσης λύσης στην πολιτική κρίση – Συνομιλίες μεταξύ κυβέρνησης-αντικυβερνητικών
Ένα από τα αιτήματα που έχουν υποβάλει οι επικεφαλής των αντικυβερνητικών είναι η παραίτηση του πρωθυπουργού Σαρίφ
Αναπτερώνονται οι ελπίδες εξεύρεσης λύσης στην πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στο Πακιστάν, με τους ηγέτες των αντιφρονούντων, που ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, να προσέρχονται σήμερα, Παρασκευή σε συνομιλίες με την κυβέρνηση.
Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις την περασμένη εβδομάδα είχαν τραγική κατάληξη με πολλούς νεκρούς, καθώς χιλιάδες προσπάθησαν να εισέλθουν στο σπίτι του πρωθυπουργού, σε ένα ξέσπασμα βίας που έχει αυξήσει τους φόβους εμπλοκής του ισχυρού στρατού, ακόμη και για την ανατροπή του Σαρίφ.
Ωστόσο, σήμερα Παρασκευή, οι επικεφαλής των διαδηλωτών Ιμράν Καν, πρώην παίκτης του κρίκετ, και Ταχίρ ουλ-Καντρί, κληρικός, πραγματοποιούν συνομιλίες με κυβερνητικούς αξιωματούχους προκειμένου να εξευρεθεί πολιτική λύση.
Στις διαπραγματεύσεις θα τεθούν έξι απαιτήσεις που έχει θέσει ο Καν, μεταξύ των οποίων την απομάκρυνση του πρωθυπουργού, νέες εκλογές, αλλά και την πραγματοποίηση εκλογικών μεταρρυθμίσεων.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούσαν την Παρασκευή στο Ισλαμαμπάντ, ενδεχομένως να αποσυρθεί η πρόταση παραίτησης του πρωθυπουργού και να συμφωνήσουν στο να λάβουν τέλος οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, αν και δημοσίως οι επικεφαλής των διαδηλωτών παρέμειναν σταθεροί στις απαιτήσεις τους.
«Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί τα πέντε από τα έξι αιτήματά μας και το έκτο είναι μη λογική και μη διαπραγματεύσιμο», τόνισε υπουργός αναφερόμενος στην απαίτηση παραίτησης του Σαρίφ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης