Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Με το συλλαλητήριο των ενστόλων ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις εν όψει ΔΕΘ

Με το συλλαλητήριο των ενστόλων ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις εν όψει ΔΕΘ
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Λευκό Πύργο και συμμετείχαν ένστολοι από διάφορες περιοχές της χώρας
Το χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν οι ένστολοι που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που θα κορυφωθούν το Σάββατο εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Λευκό Πύργο και συμμετείχαν ένστολοι από διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς επίσης και συνταξιούχοι, ενώ παρευρέθηκαν και τάχθηκαν στο πλευρό των διαδηλωτών, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης – απηύθυνε και χαιρετισμό στους συγκεντρωθέντες - βουλευτές της αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι φορέων της πόλης, κ.α.
Στη συνέχεια οι ένστολοι κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία η οποία κατέληξε έξω από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, όπου εκπρόσωποί τους παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Στις ομιλίες τους οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί ζήτησαν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ για το θέμα του μισθολογικού, ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και επιστροφή των αποθεματικών των ασφαλιστικών τους ταμείων.
«Απαιτούμε από την Πολιτεία σεβασμό και θωράκισή μας από κάθε πλευρά, ώστε να είμαστε σε θέση να αντεπεξέλθουμε στις αντιξοότητες και τους κινδύνους του λειτουργήματός μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κοινό ψήφισμά τους οι ένστολοι.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης