Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στη ΝΕΡΙΤ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ - «Πόλεμος» για την τηλεοπτική κάλυψη του Α. Τσίπρα στη ΔΕΘ

Ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στη ΝΕΡΙΤ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ - «Πόλεμος» για την τηλεοπτική κάλυψη του Α. Τσίπρα στη ΔΕΘ
Το κλίμα πυροδότησαν ακόμη περισσότερο οι παραιτήσεις του προέδρου της ΝΕΡΙΤ Αντώνη Μακρυδημήτρη και του διευθύνοντα συμβούλου Ροδόφλου Μορώνη
«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αυτή τη φορά την κάλυψη της παρουσίας του προέδρου Αλέξη Τσίπρα από τη ΝΕΡΙΤ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη μη τήρηση συμφωνίας για την τηλεοπτική κάλυψη της ομιλίας του Α. Τσίπρα στη ΔΕΘ το Σάββατο, καθώς και της συνέντευξης τύπου το μεσημέρι της Κυριακής.
Η ΝΕΡΙΤ προτίθεται να καλύψει ζωντανά μόνο ένα τηλεοπτικό γεγονός, ενώ υποστηρίζει ότι αυτή ήταν η συμφωνία με όλα τα κόμματα.
Το κλίμα πυροδότησαν ακόμη περισσότερο οι παραιτήσεις του προέδρου της ΝΕΡΙΤ Αντώνη Μακρυδημήτρη και του διευθύνοντα συμβούλου Ροδόφλου Μορώνη, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση λόγω της παρέμβασης της κυβέρνησης στη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ.
Μάλιστα, ο Ρ. Μορώνης, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ανέφερε:
«Αν διακηρύττεις ότι θέλεις να φτιάξεις κάτι ανεξάρτητο, αντικειμενικό και ποιοτικό αλλά δεν το εννοείς, μη το αναθέτεις σε κάποιον που το εννοεί...».
Ωμή παράμεβαση καταγγέλλει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σχετικά με τον χειρισμό της ΝΕΡΙΤ.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη στον ΣΚΑΪ, σε επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή περιεχομένου του καναλιού σχετικά με τις δύο αυτές μεταδόσεις, του επισημάνθηκε ότι ο χειρισμός και η κάλυψη της παρουσίας του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ είναι στη διακριτική ευχέρεια της ΝΕΡΙΤ.
Πρόσθεσε ακόμη ότι σε μετέπειτα επικοινωνία του με τον κ. Μακρυδημήτρη έλαβε τη διαβεβαίωση ότι οι δύο συνεντεύξεις θα μεταδοθούν κανονικά, ωστόσο όπως σημείωσε το παρασκήνιο οδήγησε σε ρήξη και παραιτήθηκαν ο κ. Μακρυδημήτρης, αλλά και ο αναπληρωτής του Ροδόλφος Μορώνης.

Αρνείται κάθε εμπλοκή η κυβέρνηση
Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της κυβέρνησης στη συγκεκριμένη απόφαση.
«Σύμφωνα με το νέο νόμο, η ΝΕΡΙΤ πλέον είναι κάτι σαν Ανεξάρτητη Αρχή και απολαμβάνει ανεξαρτησίας, δεν έχει καμία επαφή με την κυβέρνηση. Έχει Εποπτικό και Διοικητικό Συμβούλιο και δεν υπάρχει καμία επικοινωνία για δημοσιογραφικά θέματα με την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία επίσης ενημερώθηκε για την παραίτηση εξωδίκως, όπως το μάθατε και εσείς».
Όσον αφορά την παραίτηση του , Αντώνη Μακρυδημήτρη ΚΑΙ του Ροδόλφου Μορώνη από το διοικητικό συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ η κ, Βούλτεψη σχολίασε:
Δεν γνωρίζω (το λόγο της παραίτησης). Γιατί ο λόγος της παραίτησης να είναι η μη μετάδοση (της ομιλίας Τσίπρα); Τα όσα αποδίδονται στο Μαξίμου είναι ψευδή και να μην τα πω και συκοφαντικά, διότι είμαστε σε φάση συκοφαντίας αυτόν τον καιρό. Για όποιον γράφει ψέμματα το λέω. Δεν υπάρχει καμία ανάμειξη, υπάρχει απόλυτη δημοκρατία και ελευθερία, οι δημοσιογράφοι που εργάζονται εκεί και μπορείτε να τους ρωτήσετε δεν έχουν δεχθεί κανένα τηλεφώνημα, από κανέναν άνθρωπο, από κυβερνητικής πλευράς και εν πάση περιπτώσει δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά.
Όχι ανάμειξη – ούτε επικοινωνία υπάρχει και αυτό που μου λέτε για την ομιλία (Τσίπρα) δεν το γνωρίζω. Ως δημοσιογράφος, πριν καν γίνω κυβερνητική εκπρόσωπος, γνωρίζω όμως ότι οι πολιτικοί αρχηγοί ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη και κάνουν μία εκδήλωση, η οποία μεταδίδεται. Αυτό ξέρω (μία εκδήλωση και όχι δύο). Νομίζω από το 2010 γίνεται αυτό. Δεν αναμειγνύομαι, όμως, στα της ΝΕΡΙΤ. Αν η ΝΕΡΙΤ είναι η Δημόσια Τηλεόραση και έχει μια πρακτική, ότι θα μεταδώσει μία εκδήλωση αρχηγού, έτσι θα γίνει. Για τον κ. Σαμαρά, μεταδόθηκε η ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, αλλά η ΝΕΡΙΤ δεν έστειλε συνεργείο για να καλύψει τις περιοδείες του στα περίπτερα. Δεν γνωρίζω τα υπόλοιπα που μας λέτε και δεν μας ενδιαφέρουν.
Για τη διακριτική μεταχείριση, η συζήτηση που γίνεται αυτή τη στιγμή προκαλεί έκπληξη και τα είδα σήμερα στις εφημερίδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να του καλύψει τα έξοδα και να πληρώσει τα πάντα η ΝΕΡΙΤ και να τον καλύψει, ενώ δεν την αναγνωρίζει και δεν πηγαίνει στα τραπέζια που διοργανώνει. Δεν είναι ανέκδοτο αυτό, καινούργιο»;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης