Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Πόλεμος» μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για την τηλεοπτική κάλυψη του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ - «Ουδεμία παρέμβαση» απαντά το Μαξίμου

«Πόλεμος» μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για την τηλεοπτική κάλυψη του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ - «Ουδεμία παρέμβαση» απαντά το Μαξίμου
Για υποκρισία καταγγέλλει το ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση
Στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί «ωμής παρέμβασης της κυβέρνησης» στο ζήτημα της μετάδοσης της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ,  απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας πως δεν «διαθέτει ουδεμία ανάμειξη».
Στον απόηχο των καταγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου κατέστησαν σαφές πως δεν υπάρχει καμία ανάμειξη στο συγκεκριμένο ζήτημα.
«Ουδεμία επικοινωνία υπήρξε με το Μαξίμου πριν τις παραιτήσεις. Προφανώς παραιτήθηκαν στον εαυτό τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ, δεν παρίσταται σ' αυτή πλην όμως ζητά την τηλεοπτική του κάλυψη. Μεγάλη υποκρισία» επισήμαναν χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσε τις αιφνίδιες παραιτήσεις των κ.κ. Μορώνη και Μακρυδημήτρη από τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ με την κυβερνητική παρεμβατικότητα, η οποία στόχευε στη μη τηλεοπτική κάλυψη της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ.
"Φωτιά" στη σύγκρουση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν και οι δηλώσεις του παραιτηθέντος προέδρου της ΝΕΡΙΤ, o oποίος έκανε λόγο για μία αναξιόπιστη και μη αντικειμενική δημόσια τηλεόραση.

Τι μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr
«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αυτή τη φορά την κάλυψη της παρουσίας του προέδρου Αλέξη Τσίπρα από τη ΝΕΡΙΤ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη μη τήρηση συμφωνίας για την τηλεοπτική κάλυψη της ομιλίας του Α. Τσίπρα στη ΔΕΘ το Σάββατο, καθώς και της συνέντευξης τύπου το μεσημέρι της Κυριακής.
Η ΝΕΡΙΤ προτίθεται να καλύψει ζωντανά μόνο ένα τηλεοπτικό γεγονός, ενώ υποστηρίζει ότι αυτή ήταν η συμφωνία με όλα τα κόμματα.
Το κλίμα πυροδότησαν ακόμη περισσότερο οι παραιτήσεις του προέδρου της ΝΕΡΙΤ Αντώνη Μακρυδημήτρη και του διευθύνοντα συμβούλου Ροδόφλου Μορώνη, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση λόγω της παρέμβασης της κυβέρνησης στη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ.
Μάλιστα, ο Ρ. Μορώνης, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ανέφερε:
«Αν διακηρύττεις ότι θέλεις να φτιάξεις κάτι ανεξάρτητο, αντικειμενικό και ποιοτικό αλλά δεν το εννοείς, μη το αναθέτεις σε κάποιον που το εννοεί...».
Ωμή παράμεβαση καταγγέλλει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σχετικά με τον χειρισμό της ΝΕΡΙΤ.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη στον ΣΚΑΪ, σε επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή περιεχομένου του καναλιού σχετικά με τις δύο αυτές μεταδόσεις, του επισημάνθηκε ότι ο χειρισμός και η κάλυψη της παρουσίας του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ είναι στη διακριτική ευχέρεια της ΝΕΡΙΤ.
Πρόσθεσε ακόμη ότι σε μετέπειτα επικοινωνία του με τον κ. Μακρυδημήτρη έλαβε τη διαβεβαίωση ότι οι δύο συνεντεύξεις θα μεταδοθούν κανονικά, ωστόσο όπως σημείωσε το παρασκήνιο οδήγησε σε ρήξη και παραιτήθηκαν ο κ. Μακρυδημήτρης, αλλά και ο αναπληρωτής του Ροδόλφος Μορώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης